Tramp najavljuje: 15. novembra ću saopštiti veliku vest!

08.11.2022

08:23

0

Da li će zvanično reći da se kandiduje za predsednika?

Tramp najavljuje: 15. novembra ću saopštiti veliku vest!
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Jacqueline Larma

Bivši američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da će objaviti kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine, već u toku sledeće nedelje, kada je na političkom skupu u Ohaju poručio da će saopštiti "veliku najavu“ 15. novembra.

- Imaću veoma veliku najavu u utorak, 15. novembra u Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi - rekao je Tramp pristalicama u ponedeljak, na mitingu republikanskih kandidata uoči američkih međuizbora koji se održavaju danas.

Tramp je odbio da iznese tom prilikom više detalja, i objasnio da ne želi da „odvraća pažnju od sutrašnjih veoma važnih, čak i ključnih izbora“.

Amerikanci danas glasaju na izborima koji mogu da dovedu do toga da republikanci preuzmu kontrolu nad jednim ili oba doma Kongresa.

Nezavisni analitičari predviđaju da će republikanci verovatno osvojiti još oko 25 mesta u Predstavničkom domu, što je više nego dovoljno da imaju većinu, a takođe bi mogli da dobiju i jedno dodatno mesto u Senatu koje im je potrebno za kontrolu nad ovim domom američkog Kongresa.

Američki predsednik Džozef Bajden u ponedeljak je upozorio da bi pobeda republikanaca mogla da oslabi demokratske institucije u SAD.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike