Tramp se vraća na scenu: Sprema se politički zemljotres posle izbora u Americi

02.11.2022

15:50

0

Autor: Milan Ivanić

Da bih našu zemlju ponovo učinio uspešnom, bezbednom i slavnom, verovatno ću morati da se ponovo kandidujem za predsednika SAD, rekao je Tramp

Tramp se vraća na scenu: Sprema se politički zemljotres posle izbora u Americi
AP21340561536252 - Copyright AP Photo/Ross D. Franklin, File

Pomoćnici nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa počeli su pripreme za njegovu predsedničku kampanju 2024. godine.

Kako pišu američki mediji, predsednička trka mogla bi da počne već sledeće nedelje posle izbora za Kongres SAD, kada se procenjuje da će republikanci da odnesu pobedu.

AP Photo/José Luis Villegas, Pool
 

Američki politički analitičari smatraju da će Tramp pokušati da kapitalizuje tu pobedu republikanaca i da se nametne kao lider za najvišu državnu funkciju iz svoje partije.

Ove navode je potvrdio i nekadašnji Trampov šef kabineta Bele kuće Rejns Pribus, koji je izjavio je da je 95 odsto izvesno da će Tramp ući u novu predsedničku trku.   

- Ako se Tramp kandiduje, svakom republikancu će biti veoma teško da ga pobedi – kazao je on.

I sam nekadašnji predsednik SAD je govorio na istu temu na nedavno održanom skupu u Teksasu.

- Da bih našu zemlju ponovo učinio uspešnom, bezbednom i slavnom, verovatno ću morati da se ponovo kandidujem za predsednika SAD - rekao je Tramp.

AP Photo/Chris Seward
 

U prilog tome da se 45. američki predsednik ozbiljno sprema da ponovo zaduži funkciju u Beloj kući govori i činjenica da je poslednjih dana znatno povećao troškove republikanske političke kampanje.

Naime, njegova donedavno inertna MAGA Inc. super PAC potrošila je više od 16,4 miliona dolara na reklamu u nekoliko država u kojima su glasači neodlučni.

Takođe, Tramp lično predvodi skupove podrške republikanskim kandidatima za kongresmene i senatore. Do sada je održao 30 predizbornih skupova u 17 država, kao i desetine virtuelnih govora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike