Stravična reli trka: Automobil izleteo sa staze i usmrtio dvoje tinejdžera iz publike(VIDEO)

06.11.2022

22:30

0

Autor: M. Vu.

Nesreća se dogodila kada je Škoda Fabia R5, u kojoj se nalazila posada Emerika Rerija i Fabrisa Henrija, izletela sa staze i udarila u grupu gledalaca

Stravična reli trka: Automobil izleteo sa staze i usmrtio dvoje tinejdžera iz publike(VIDEO)
Nesreća na reli trci - Copyright Foto: Tviter/Rallyfans

Dvoje tinejdžera su poginuli u stravičnoj nesreći na belgijskom mitingu Kondroz-Huj u blizini grada Vanze kada je jedan od vozača skrenuo sa puta i udario grupu gledalaca.

Nesreća se dogodila kada je Škoda Fabia R5, u kojoj se nalazila posada Emerika Rerija i Fabrisa Henrija, izletela sa staze i udarila u grupu gledalaca.

U nesreći su poginuli 16-godišnja devojka i 18-godišnji mladić, a još 11 osoba je povređeno. Niko od povređenih nije u kritičnom stanju. Vozač i njegov suvozač takođe su prebačeni u bolnicu, ali nisu teže povređeni.

Tužilaštvo istražuje okolnosti nesreće. Vozilo tek treba da bude pregledano, ali se pretpostavlja da su udes izazvali loši vremenski uslovi i klizava podloga.

- Automobil je udario u mali zid, sleteo na bok i potom udario u grupu gledalaca koji su se nalazili u zabranjenoj zoni - saopštili su organizatori.

Tužilac, međutim, ističe da za sada nije jasno da li su poginuli bili na prostoru koji je bio zabranjen za javnost.

- Auto se zaustavio u komšijinom dvorištu - rekao je jedan od svedoka za belgijsku TV.

Na lice mesta stiglo je nekoliko vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, a u bolnici u Haju je nakon nesreće otvoren krizni centar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike