U jezeru Mid nađeno još ljudskih ostataka: Zbog suše isplivalo šesto telo, samo za dva utvrđen uzrok smrti

28.10.2022

12:03

0

Vlasti trenutno pokušavaju da utvrde identitet osobe

U jezeru Mid nađeno još ljudskih ostataka: Zbog suše isplivalo šesto telo, samo za dva utvrđen uzrok smrti
Jezero - Copyright AP Photo/John Locher

Još ljudskih ostataka pronađeno je u nacionalnom rekreativnom području jezera Mid u Nevadi, što je šesto ovogodišnje otkriće u najvećem rezervoaru u zemlji, rekao je portparol saveznog parka u četvrtak.

Skelet je pronađen u zalivu Kalvil, oblasti otprilike 50 kilometara istočno od Las Vegasa, nakon što je ronilac 17. oktobra uočio nešto što je izgledalo kao ljudska kost, naveo je portparol u mejlu.

Ronilački tim Službe Nacionalnog parka izvršio je potpunu pretragu sledećeg dana i potvrdio da se radi o skeletnim ostacima, rekao je portparol.

Ne sumnja se na ubistvo, rekao je portparol. Služba parka je kontaktirala kancelariju mrtvozornika okruga Klark da potvrdi identitet osobe.

Ronilački tim parka potvrdio je najnoviji set ostataka 18. oktobra u zalivu Kalvil. Ranije ove godine ljudski ostaci pronađeni su 1. maja, 7. maja, 25. jula, 6. avgusta i 15. avgusta.

Jedan set posmrtnih ostataka povezan je sa utapanjem 2002. Druga osoba, koja je pronađena u buretu, najverovatnije je umrla od rane iz vatrenog oružja.

AP Photo/John Locher
 

Uzroci i načini smrti ostalih grupa posmrtnih ostataka nisu utvrđeni.

Prvi set ostataka pronađen je u, kako je svedok opisao, buretu od 50 galona u luci Hemenvej, oko 50 kilometara južno od zaliva Kalvil. Čini se da je osoba, koja nije javno identifikovana, ubijena pre više decenija, saopštila je policija Las Vegasa.

Posmrtni ostaci od 7. maja, koji su takođe pronađeni u zalivu Kalvil, identifikovani su u avgustu kao ostaci Tomasa Erndta (42). Izveštava se da se Erndt udavio 2. avgusta 2002, rekla je mrtvozornica okruga Klark Melani Rouz.

AP Photo/John Locher
 

U avgustu je portparol mrtvozorničke kancelarije rekao da vlasti istražuju da li ostaci pronađeni u oblasti Bolder bič 6. avgusta i 25. jula pripadaju istoj osobi.

Ostaci pronađeni 16. avgusta nisu identifikovani.

Ostaci su pronađeni zahvaljujući sve većoj suši i rekordno niskom vodostaju. Kako je saopštila služba parka, od četvrtka je ostala otvorena samo jedna rampa za čamce.

Pored toga što je najveći rezervoar u zemlji, odgovoran za snabdevanje vodom 40 miliona ljudi, jezero Mid je jedan od najprometnijih nacionalnih parkova u zemlji, koji je prošle godine privukao 7,6 miliona posetilaca.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike