Ubila prijateljicu, pa joj odrubila glavu: Žena iz Londona proglašena krivom nakon jezivog zločina

28.10.2022

05:04

0

Tužilaštvo je tvrdilo da je Mičel planirala da ubije nesrećnu ženu i prisvoji njenu imovinu

Ubila prijateljicu, pa joj odrubila glavu: Žena iz Londona proglašena krivom nakon jezivog zločina
jema mičel - Copyright Printscreen/Youtube/ CourtNewsUK

Džema Mičel (38) optužena je da je ubila penzionerku Mi Kuen Čong i bacila njeno bezglavo telo više od 200 milja dalje u Devonu kako bi nasledila stotine hiljada funti.

Mičel, koja je radila kao alternativni terapeut, udarila je 67-godišnjakinju oružjem po glavi u njenoj kući u Londonu i sakrila njeno obezglavljeno telo u šumi u Salkombu.

Tužilaštvo je tvrdilo da je Mičel planirala da ubije nesrećnu ženu i prisvoji njenu imovinu.

Mičel je negirala da ima bilo kakve veze sa smrću njene prijateljice i odbila je da svedoči na suđenju u Old Bejliju.

Snimile je kamere

Tokom suđenja, porotnici su pogledali snimak CCTV-a na kojem Mičel dolazi u kuću gospođe Čong noseći veliki plavi kofer, u kojem je navodno bio njen alat za ubistvo, 11. juna u rano jutro prošle godine.

Više od četiri sata kasnije, izašla je sa imanja na Vembliju sa koferom koji je izgledao glomazniji i teži.

Tužilaštvo je saopštilo da se na snimku činilo da se Mičel bori da ponese nezgrapni kofer jer se u njemu nalazilo telo. Kasnije je u domu Mičel pronašena torba u kojoj su se nalatili dokumenti o finansijama gospođe Čong.

Nakon što je stanar gospođe Čong prijavio njen nestanak, Mičel je tvrdila da je otišla da poseti porodične prijatelje „negde blizu okeana“. Tužilaštvo je sugerisalo da je Mičel odrubila glavu gospođi Čong i bacila njene ostatke u bašti kuće koju je delila sa svojom penzionisanom majkom u Vilsdenu, severozapadni London.

26. juna prošle godine, Mičel je stavila telo u kofer, a njega u prtljažnik automobila za iznajmljivanje i odvezla se u Devon.

Telo bez glave pronašli turisti

Na putu za Salkomb, Mičel je morala da se odveze u servisnu stanicu nakon što joj se izduvala guma na automobilu. Serviser koji je zamenio točak rekao je da je vozilo imalo "čudan miris pljesnivog".

Telo gospođe Čong bez glave pronašli su turisti sutradan pored pešačke staze u šumi u blizini Salkomba, lobanja je pronađena nekoliko metara od tela.

Obdukcija je potvrdila da je gospođa Čong zadobila frakturu lobanje zajedno sa drugim povredama koje su u skladu sa napadom.

Džemi Mičel je određen pritvor i presuda će biti izrečena u petak.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike