Dečak (14) iz Londona krišom ušao u zabavni park, pa se zaglavio na vožnji i poginuo: Utvrđeno da nije bilo sigurnosnog nadzora (VIDEO)

24.10.2022

21:50

0

Autor: 24sedam

Policija je utvrdila da se radilo o nesrećnom događaju, ali su vlasti pokrenule istragu o okolnostima njegove smrti

Dečak (14) iz Londona krišom ušao u zabavni park, pa se zaglavio na vožnji i poginuo: Utvrđeno da nije bilo sigurnosnog nadzora (VIDEO)
body fair - Copyright Foto: Printscreen/ Youtube/ uknip 247 Live

Britanske vlasti zatražile su istragu sigurnosti putujućeg zabavnog parka, nakon što je u njemu poginuo 14-godišnjak koji se ušunjao sa prijateljima.

Mekenzi Kroksfort - Kuk (14) iz Kenta umro je 3. avgusta ove godine nakon što je nezakonito ušao u zatvoreni zabavni park. On je sa prijateljima provalio je na područje parka i skakao po trambulini i drugim atrakcijama pre nego što se zaglavio na jednoj od njih i izgubio život. 

Foto: Printscreen/ Youtube/ uknip 247 Live
 

Danas je trebalo da se završi istraga o njegovoj smrti, ali je mrtvozornica Katrina Hepbern odložila čitanje jer želi da ispita upravljača vožnjama Luka Šaflbotoma, kao i Okružno veće Dovera, koje je vlasnik zemljišta.

Molili ga da siđe

- Mekenzi i njegovi prijatelji su se vozili u parku van radnog vremena, što je završilo tragično. Pitanje je koliko je vožnja osigurana i kako su dečaci dobili pristup parku - rekla je Hepbern, a prenosi Daily Mail.

- Nemam dokaza o tome na koji je način lokacija bila ograđena i ko je u jedan sat ujutru nadzirao to područje - dodala je.

Policija je utvrdila da se ne radi o kaznenom delu, odnosno da je reč o nesrećnom događaju, ali su vlasti pokrenule istragu o okolnostima njegove smrti, pri čemu je utvrđeno da u parku nije bilo sigurnosnog nadzora kada su u njega stigli maloletnici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike