Završeno suđenje monstrumu iz Parklanda: Nikolas Kruz (24) osuđen na doživotnu kaznu zbog masakra o kom se i danas priča!

13.10.2022

15:42

0

Autor: A. B.

Kruzovi branioci su tvrdili da je njegovo traumatično i disfunkcionalno detinjstvo poslužilo kao olakšavajući faktor za masakr

Završeno suđenje monstrumu iz Parklanda: Nikolas Kruz (24) osuđen na doživotnu kaznu zbog masakra o kom se i danas priča!
Nikolas Kruz (3) - Copyright AP/Amy Beth Bennett

Ubica škole iz Parklanda Nikolas Kruz osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva 14 učenika i troje nastavnika u jednom od najsmrtonosnijih i najnemilosrdnijih masovnih pokolja u istoriji SAD.

Nakon teškog tromesečnog suđenja, panelu od sedam žena i pet muškaraca bio je potreban samo jedan dan da odluči o Kruzovoj sudbini.

Tog 14. februara 2018. godine, Kruz, bivši učenik srednje škole "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu na Floridi, ušao je u trospratnu zgradu i počeo da puca nasumice.

Kruzovi branioci su tvrdili da je njegovo traumatično i disfunkcionalno detinjstvo poslužilo kao olakšavajući faktor za masakr.

Rođen od strane prostitutke koja je bila zavisnica, Kruza (24), usvojio je par sa Floride kao bebu.

Dok su njegovi usvojitelji Linda i Rodžer Kruz obezbedili stabilno okruženje za dete, njegovi advokati su tvrdili da je "šteta već uveliko bila učinjena".

Propadanje Kruzovog mozga, tvrdili su, počelo je obilnim konzumiranjem alkohola njegove biološke majke dok je još bio u materici. Njegov tim odbrane pozvao je nekoliko veštaka koji su tvrdili da je verovatno patio od "fetalnog alkoholnog sindroma".

Ali tužioci su se zalagali za smrtnu kaznu, rekavši da pokvarena i smišljena priroda krvavih ubistava opravdava konačnu kaznu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike