Bajden o svom zdravlju: Mogao bih sutra da padnem mrtav (VIDEO)

24.10.2022

10:10

0

Autor: N. Pavlović

Kralj gafova odgovara na kritike

Bajden o svom zdravlju: Mogao bih sutra da padnem mrtav (VIDEO)
bajden - Copyright Printscreen/Msnbc.com

Američki predsednik, Džo Bajden, koji u novembru puni 80 godina, priznao je da je u redu biti zabrinut za njegovo zdravlje, ali je istakao da je mentalno i fizički spreman da obavlja svoju funkciju.

Najstariji američki lider, poznat po mnogobrojnim gafovima i bizarnom ponašanju, od početka mandata je na meti kritika da je nesposoban da obavlja svoj posao.

U razgovoru sa voditeljem MSNBC-ja, Džonatanom Kejphartom, osvrnuo se na brojne glasine i najave da bi mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine.

- Mislim da je legitimno biti zabrinut o bilo čijim godinama, pa i mojim. Mislim da je to u potpunosti ispravno. Najbolji sud možete dobiti ako me posmatrate. Da li sam usporio? Da li idem istim korakom? - rekao je.

U nastavku je dodao da je "veliki poštovalac sudbine".

- Mogao bih sutra da se razbolim. Mogao bih, znate, sutra da padnem mrtav. Kada je reč o mojoj energiji i koliko toga mogu da uradim, mislim da ljudi treba da pogledaju i kažu: 'Da li on sa istom strašću obavlja svoje poslove?' I ako misle da je tako, onda je to u redu. Ukoliko ne misle tako... trebalo bi da me ohrabre da se više ne bavim ovim poslovima - rekao je.

Ipak, na kraju je Kejphartu naglasio da se dobro oseća i da je dobrog zdravlja.

- Da kucnem u drvo, da ne ureknem, dobro sam. Sve funkcioniše dobro, fizički i mentalno - kazao je.

Ipak, u najavi ovog intervjua za MSNBC moglo se videti da se Bajden u jednom trenutku "isključio".

O mogućoj kandidaturi 2024 Bajden, koji bi pri kraju drugog mandata imao 86 godina, rekao je: "Nisam još doneo zvaničnu odluku, ali to je moja namera... da se ponovo kandidujem i imaćemo vremena da o tome odlučimo".

Kada je voditelj upitao šta prva dama, Džil Bajden, misli o tome, usledila je tišina. Bajden kao da je odlutao, a novinar je prozborio: "Gospodine predsedniče?".

- Doktorka Bajden, moja žena misli da, uh, da mi radimo nešto važno - poručio je predsednik u još jednom čudnjikavom odgovoru.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike