“Ko se zadnji smeje...”: Ursula fon der Lajen pretila Italijanima da ne glasaju za desnicu, a sada morala da čestita Đorđi Meloni

22.10.2022

15:00

0

Autor: 24sedam

Imamo načina da se pozabavimo problemom,ukoliko stvari odu u problematičnom pravcu, govorila je fon der Lajen pre izbora u Italiji

“Ko se zadnji smeje...”: Ursula fon der Lajen pretila Italijanima da ne glasaju za desnicu, a sada morala da čestita Đorđi Meloni
ursula fon der lajen djordja meloni1 - Copyright Profimedia/Pixabay

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen čestitala je danas Đorđi Meloni na imenovanju za premijera Italije.

- Čestitamo Đorđi Meloni na njenom imenovanju za premijera Italije, prvoj ženi na toj funkciji. Računam i radujem se konstruktivnoj saradnji sa novom vladom na izazovima sa kojima se zajedno suočavamo – napisala je ona na svom Tviter nalogu.

 

 

Zanimljivo, fon der Lajen je neposredno pre parlamentarnih izbora zapretila Italijanima da ne glasaju za Melonijevu i njenu patriotsku koaliciju.

Predsednica Evropske komisije je tada istakla zabrinutost koja je prisutna u nekim evropskim prestonicama i sugerisala da bi odnosi između Brisela i Rima mogli da postanu turbulentni ako Meloni i njeni partneri obezbede pobedu.

- Moj pristup je da koja god je demokratska vlada voljna raditi sa nama, mi radimo zajedno. Imamo načina da se pozabavimo problemom, spomenula sam Mađarsku i Poljsku, ukoliko stvari odu u problematičnom pravcu  – rekla je fon der Lajen, misleći na preporuku Evropske komisije da suspenduje oko 7,5 milijardi evra finansiranja Mađarskoj.

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool, File)
 

Na to je ekspresno reagovao Mateo Salvini, koalicioni partner Đorđe Meloni i lider Lige.

- Šta je ovo, pretnja? Poštujte slobodan, demokratski i suveren glas italijanskog naroda – poručio je on predsednica Evropske komisije.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia)
 

S obzirom da je italijanski narod na izborima jasno pokazao briselskoj birokratiji šta misli o njima, Ursuli fon der Lajen je ostalo jedino da čestita pobedu Melonijevoj.

Pretnje iz Brisela očigledno nisu urodile plodom, tako da za fon der Lajen i ostale birokrate iz EU tek predstoje problem. S druge strane, Melonijeva i italijanske patriote mogu slobodno da poruče Briselu: “Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje!” 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike