Pčelarka policajce napala rojem pčela: Jedan zbog uboda završio u bolnici! (VIDEO)

22.10.2022

08:26

0

Nameravala je da spreči deložaciju, ali je otišla predaleko i na kraju je uhapšena

Pčelarka policajce napala rojem pčela: Jedan zbog uboda završio u bolnici! (VIDEO)
Pčele u košnici - Copyright Profimedia

Žena iz Masačusetsa optužena je da je koristila roj pčela kao opasno oružje nakon što ih je pustila na policajce koji su prošle sedmice izvršavali deložaciju, saopštio je lokalni šerif.

Do incidenta je došlo kad je Rori Vuds (55), profesionalna pčelarka, došla u svoju kuću u Longmidou dok su policajci izvršavali deložaciju.

Kuća je pripadala čoveku koji se godinama parniči kako bi sprečio deložaciju, a podržali su ga i aktivisti koji se protive ovoj praksi, uključujući i Vuds, saopštio je šerifov portparol.

Vuds se na imanju pojavila u sredu oko 9.15 sa pčelinjacima u terencu, sa kojih je pokušala da skloni poklopce kako bi pustila pčele na policajce.

- Zamenik šerifa pokušao je da je spreči u tome, ali se povukao kad su pčele počele da izlaze i da lete okolo - saopšteno je iz kancelarije šerifa.

Potom je razbila poklopac na jednom pčelinjaku i prevrnula ga sa vozila, što je iznemirilo pčele koje su počele mahnito da lete područjem i tom prilikom ubole su nekoliko policajaca. Jedan od njih prebačen je bolnicu zbog uboda.

Za to vreme Vuds je obukla pčelarsko odelo kako bi se zaštitila, pa odnela pčele da ulaznih vrata kuće u nameri da zaustavi deložaciju. Tada su je policajci uhapsili.

- Podržavam prava ljudi da mirno protestvuju, ali kada pređete granicu i ugrozite moje osoblje i javnost, obećavam vam da ćete biti uhapšeni - rekao je Nik Koči, šerif okruga Hampden.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike