Šokantni slučaj pedofilije u Austriji: Nastavnica (30) zatrudnela sa učenikom (15)

18.10.2022

20:41

0

Ovo nije jedini slučaj koji je uzdrmao austrijsku javnost

Šokantni slučaj pedofilije u Austriji:  Nastavnica (30) zatrudnela sa učenikom (15)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pedofilija u dečjim vrtićima i školama poslednjih je meseci bila česta tema u austrijskim medijima. 

Nakon što je prošlog ponedeljka jedan od čitalaca austrijskom tabloidu “Heute” poslao mejl o nekoliko slučajeva psihičkog i fizičkog, tačnije rečeno polnog zlostavljanja dece u školama, tabloid je zamolio bivšeg nastavnika i direktora  jedne od bečkih škola Nikija Glotera da se na njih obrati pažnja, piše Večernji list.

Reč je o tri slučaja zlostavljanja srednjoškolaca. Sva tri su, kako navodi list, “da ostaneš bez reči”.

Redakcija je zbog zaštite podataka navedenih osoba promenila ime, iako tačno zna o kome se sve radi i gde su te osobe danas. 

Ono što je zajedničko svim tim “zastrašujućim” slučajevima je, da su se dogodili ne sada, nego pre više godina, i da dvoje od troje nastavnika pedofila i danas rade. Ne više u Beču, ali u drugim austrijskim pokrajinama, kao da se ništa nije dogodilo, navodi isti izvor. 

Profimedia
 

Profesorka (30) dobila dete sa učenikom (15)

Pod naslovom “Bečka nastavnica dobila dete s 15-godišnjim učenikom”, tabloid piše kako nikome nikada ne bi palo na pamet da je otac deteta  30-godišnje trudne nastavnice u jednoj od bečkih škola,  koju je redakcija nazvala Lidija, jedan od učenika iz razreda u kom je ona bila razredni starešina. Dodaje kako se Lidija zaljubila u učenika H. kad mu je bilo 13 godina. 

- Sa 15, kada je postao otac, prerano je sazreo, ali dobro je izgledao, a bio je i iz dobre kuće. Prvih meseci Lidijine trudnoće njegovi roditelji su se obratili nastavnicima sa molbom da pokušaju da svoju koleginicu uvere da prekine trudnoću. Ali bezuspešno!- piše Heute.

Dodaje kako je dečakova majka prebacivala što je “gospođi nastavnici”, ne sluteći o čemu se radi i da je u igri njen sin, uvek iznova vikendom ostavljala ključ od svoje kuće s vrtom, kako bi se “mogla da odmori”.

Nakon što je otkriveno da je 15-godišnjak otac Lidijinog deteta, nastavnica pedofilskih apetita preselila se iz Beča u jednu drugu austrijsku pokrajinu. 

Nastavnik slao učenici eksplicitne poruke

Drugi slučaj pedofilije  vezan je za nastavnika Rajnera koji je imao aferu  s 13-godišnjom učenicom, kojoj je slao seksi-SMS poruke. Na samom početku nije se libio ni svojih kolega u zbornici kojima se je hvalio kako se “sviđa” 13-godišnjoj Loli. Sve dok jednog dana jedan od učenika iz Lolinog razreda nije uzeo njen mobilni telefon i odneo ga razrednom starešini, koji nije mogao verovati svojim očima kada je čitao poruke svog  kolege. 

- Želim da namažem tvoje telo medom, a potom da ga poližem- bila je jedna od bezazlenijih Rajnerovih poruka, koji je nakon što je  suspendovan i kažnjen, dobio zabranu rada u bečkim javnim školama. 

Profimedia
 

Tabloid navodi kako je godinu dana kasnije dobio posao u jednoj privatnoj bečkoj muslimanskoj školi koja nije znala o čemu se radi. Sada on više ne živi u Beču nego u jednoj drugoj austrijskoj pokrajini gde ponovo predaje u jednoj od javnih škola. 
“Neshvatljivo!”, komentariše Heute.

Samo jedan slučaj osuđen

- Jedino se Hubertu, trećem pedofilnom nastavniku zameo svaki trag, nakon što je utvrđeno da je član pedofilskog lanca zbog čega je  osuđen i kažnjen. Kod njega su istražitelji na školskom kompjuteru našli pornografski materijal.

Tri slučaja, bez obzira kada su se dogodila, ostavljaju čitaoce u šoku. Kao i činjenica da pedofili na radu u školama nakon što su otkriveni ponovo rade s decom u drugim ustanovama. To svedoči o zabrinjavajućim propustima u austrijskom sistemu. A i kazne koje im sudovi određuju su preblage odnosno više nego simbolične, tvrde austrijski mediji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike