Ukrajinska propaganda uskoro i u knjižarama: Zelenski objavljuje knjigu „najmoćnijih ratnih govora” (FOTO)

18.10.2022

18:38

0

Autor: 24sedam

Već je u pretprodaji, a biće dostupna za kupovinu u radnjama u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Španiji i Portugaliji

Ukrajinska propaganda uskoro i u knjižarama: Zelenski objavljuje knjigu „najmoćnijih ratnih govora” (FOTO)
profimedia-0698686998 - Copyright Profimedia

Šesnaest „najmoćnijih ratnih govora” ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog biće objavljeno 6. decembra u knjizi pod nazivom „Poruka iz Ukrajine”, saopštilo je u ponedeljak Kraun, odeljenje multinacionalnog izdavača Penguin Random House.

- Jedina knjiga koju je predsednik Zelenski zvanično odobrio, „Poruka iz Ukrajine“ uključuje govore koje je on lično odabrao da ispriča priču o ukrajinskom narodu - kaže se u sažetku knjige tvrdog poveza, koja je već dostupna u pretprodaji za 16 dolara.

Knjiga uključuje uvod u kom Zelenski objašnjava šta je naučio o sebi i Ukrajincima od pokretanja ruske vojne operacije krajem februara ove godine.

- Ako želite da razumete ko smo, odakle smo, šta želimo i kuda idemo, morate da naučite više o tome ko smo. Ova knjiga će vam pomoći da uradite upravo to - rekao je ukrajinski lider u izjavi koju je objavio Kraun.

Knjiga, koja takođe sadrži predgovor Arkadija Ostrovskog, urednika Ekonomista za Rusiju i istočnu Evropu, biće objavljena u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Španiji i Portugaliji, navodi Gardijan.

 

 

Sav prihod od knjige ići će za United24, platformu koju je pokrenuo Zelenski kako bi prikupio dobrotvorna sredstava za svoju zemlju.

Od početka sukoba ukrajinski predsednik, koji je ranije bio glumac, svakodnevno se obraća naciji putem emotivnih video-poruka na platformama društvenih medija.

Njegovi govori putem video-linka na raznim međunarodnim događajima redovno su citirani u zapadnim mejnstrim medijima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike