Savetnik Zelenskog: Rusija je pronašla rešenje za našu PVO

18.10.2022

08:27

0

Autor: 24sedam

"Ukrajina se malo opustila", rekao je Arestovič

Savetnik Zelenskog: Rusija je pronašla rešenje za našu PVO
ukrajinski-vojnik - Copyright AP Photo/Kostiantyn Liberov

Oružane snage Ukrajine nisu uspele da ostvare ciljeve i zauzmu naseljena mesta u nekoliko pravaca, saopšteno jutros iz Kijeva.

Konkretno, ukrajinska vojska nije uspela da ostvari svoje ciljeve u područjima Hersona i Svatova, saopštio je savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič.

- Ukrajina se malo opustila. Zaleteli smo se da ćemo sada zauzeti Herson, da ćemo zauzeti Svatovo, sve ćemo zauzeti, ali stvari su sada malo drugačije sa zauzimanjem, nije sve tako jednostavno - rekao je Arestovič za Jutjub kanal novinara Marka Fejgena.

Prema rečima Arestoviča, borbene operacije u Ukrajini prelaze u sledeću fazu koja "neće biti uopšte laka" za Kijev, a ruska strana je "pronašla načine i metode vođenja borbi" koji sada za Ukrajinu predstavljaju "značajan problem".

- Oni su pronašli ključ za našu PVO, a sastoji se u tome da nas nateraju da ispalimo sve rakete koje imamo u zalihama boreći se protiv dronova kojih je uključeno 2.400. Oni nas mogu mučiti na taj način dva-tri meseca, kao danas - rekao je Arestovič.

Ranije su ukrajinski mediji javili da je jutros na teritoriji cele zemlje objavljena vazdušna opasnost. Arestovič takođe nije isključio da će u Ukrajini biti neophodna dodatna mobilizacija.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike