Rusija poručila Zapadu: Na vaše nove metode za razgradnju ruskog društva, pružićemo relevantan odgovor

17.10.2022

16:44

0

Autor: 24sedam

Zamenik sekretara Saveta bezbednosti Oleg Hramov je naglasio da će Rusija usvojiti dokumente strateškog planiranja kako bi se suprotstavila subverzivnom radu Zapada.

Rusija poručila Zapadu: Na vaše nove metode za razgradnju ruskog društva, pružićemo relevantan odgovor
Vladimir Putin - Copyright Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Savet bezbednosti Rusije ima informacije o spremnosti Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika da primene nove pristupe za razgradnju ruskog društva, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Oleg Hramov.


Istovremeno, smatra on, Zapad uzima u obzir promene koje se dešavaju u zemlji.

- Za rešavanje ovog zadatka, Vašington i London angažuju multidisciplinarne timove specijalista u oblasti matematike, informacione bezbednosti, antropologije i etnologije, teorije sistema i sistemske analize, socijalne psihologije i psiholingvistike. Ne možemo da ne pružimo relevantan odgovor na to - objasnio je Hramov u intervjuu „Ruskoj gazeti“.

Pixabay

On je istakao da, birajući mete, Zapad računa na nestabilnost mlađe generacije.

Hramov je naglasio da će Rusija usvojiti dokumente strateškog planiranja kako bi se suprotstavila subverzivnom radu Zapada.

- Potrebno je koncentrisati napore na izgradnji čitavog sistema sistematskog rada, čemu će doprineti usvajanje dokumenata strateškog planiranja. To su, naročito, Osnove državne politike za očuvanje i jačanje tradicionalnih ruskih duhovno-moralnih vrednosti -  istakao je Hramov.

Prema njegovim rečima, aktivnost koja se tiče otkrivanja izvora, snaga i sredstava destruktivnog uticaja Zapada na tradicionalne ruske vrednosti ne gubi na značaju. Pored toga, predstoji otkrivanje „metoda, formi i specifičnih karakteristika uticaja na individualnu, grupnu i društvenu svest“.

On je ocenio da je neophodno pojačati organizacione mere za zaštitu informaciono-kulturnog prostora Rusije. Ipak, dodao je on, nema razloga za skrivanje iza „gvozdene zavese“.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike