Prošle su 53 godine od najjezivijeg ubistva u Holivudu: Krvavi pir sa 102 uboda nožem

11.08.2022

18:00

0

Članovi okultne sekte koju je predvodio Čarls Menson masakrirali su Šeron Tejt i njeno troje prijatelja

Prošle su 53 godine od najjezivijeg ubistva u Holivudu: Krvavi pir sa 102 uboda nožem
profimedia-0097258213 - Copyright Roman Polanski i Šeron Tejt Profimedia

Govorilo se da je rođena za zvezdu, da je druga Merilin Monro, i da je samo pitanje dana kada će pokoriti ceo Holivud.

U noći između 8. i 9. avgusta 1969. godine, članovi okultne sekte koju je predvodio najpoznatiji serijski ubica u istoriji Čarls Menson zverski su izboli glumicu Šeron Tejt i njeno troje prijatelja.

Šeron Tejt bila je supruga čuvenog reditelja Romana Polanskog, imala je 26 godina i bila je dve nedelje pred porođaj. 

Kuća u kojoj se dogodio masakr Profimedia
 

Njenom krvlju je na ulaznim vratima ispisana reč svinja. Na telima je ukupno bilo 102 ubodne rane. Šeron je zadobila šesnaest.  

Ovaj krvavi pir odigrao se u vili koju je Šeron delila sa Polanskim. Reditelj je tada boravio u Londonu, a Šeron, da bi imala društvo, pozvala je četvoro prijatelja u njihovu vilu u Sijelo drajvu 10050.

Članovi kulta Čarlsa Mensona objasnili su kasnije da su glumica i prijatelji ubijeni zbog kuće.

Roman Polanski i Šeron Tejt Profimedia
 

Ranije ju je iznajmljivao producent Teri Melčer, Mensonov poznanik koji je odbio da sarađuje s njim. Mada on nije odavno boravio na toj adresi, ova vila mračne i crne istorije za Mensona je bila simbol odbacivanja, a sledbenicima je dao jasne i surove instrukcije: ubiti svakoga ko se u njoj nađe.

 - Kada smo stigli u rezidenciju Šeron Tejt, svetla ispred kuće bila su upaljena, a i put je bio osvetljen. Teks je imao makaze i presekao je telefonske žice. Naišla su neka kola, pa smo se sagli. Teks je iskočio i opalio četiri puta iz pištolja. Rekao mi je da uzmem novčanik od klinca koga je ubio. Ušla sam u kola. Tamo je ležao mladić, iako nisam videla krv, znala sam da više nije živ - tako je jedna od Mansonovih sledbenica kasnije opisala ubistvo Stivena Paranta, mladića koji je slučajno naišao kolima.

Profimedia
 

U kuću u kojoj je Šeron posle večere zabavljala svoje prijatelje ušlo je troje odabranih za krvavi pir.

- Svi ćete umreti - poručio je jedan od ubica, nakon što ih je vezao užetom. To je bila očajnilka borba u kojoj su sve četiri žrtve izbodene do smrti.

Prebrojano je ukupno 102 rane, od čega je Šeron Tejt imala 16. Kad su se udaljili od kuće, oružje je bačeno u jarugu.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Roman Polanski i Šeron Tejt Profimedia
 

Njen suprug Roman Polanski, poznat po brojnim kontroverzama, kasnije je opisivao svoje vreme sa Šeron kao "najbolje u životu", ali bilo je i onih koji su tvrdili kako je njihov brak bio sve samo ne idealan, kao i da ga se bojala. Njena prijateljica je rekla da je on potpuno upravljao njenim životom, od šminke, do odeće...

Tačno pola veka od svirepog ubistva Šeron Tejt i njeno troje prijatelja, reditelj Kventin Tarantino je snimio film inspirisan upravo ovim događajem. "Bilo jednom... u Holivudu" . Film prati dešavanja u filmskom centru neposredno pred ubistvo glumice.

U Holivudu koji je, kako kaže reditelj, ubistvom Šeron Tejt prestao da postoji. Šeron Tejt u ovom filmu igra australijska glumica Margo Robi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike