Bugarska potpredsednica neće da se Zelenski obraća njihovim poslanicima: Nisam očekivala da će se ovo pretvoriti u diplomatski skandal

16.10.2022

21:30

0

Autor: N. Pavlović

Političke igre

Bugarska potpredsednica neće da se Zelenski obraća njihovim poslanicima: Nisam očekivala da će se ovo pretvoriti u diplomatski skandal
zelenski - Copyright AP Photo/Darko Bandic

Bugarska potpredsednica, Ilijana Jotova, usprotivila se planovima da se ukrajinski lider Vladimir Zelenski obrati tamošnjim poslanicima tokom prvog zasedanja nove Vlade što bi trebalo da se dogodi 19. oktobra.

Kako je navela, taj potez bi bio deo političke igre koji bi samo prekinuo rad zakonodavne vlasti.

Jotova kaže da je neprihvatljivo da se Zelenski obraća bugarskim parlamentarcima u vreme kada njegova sopstvena zemlja prolazi kroz najteže trenutke.

- To je samo deo političkih borbi unutar Bugarske - navela je dodavši da su stranke očigledno više fokusirane na sledeće izbore nego na formiranje vlade.

Jotova je smatrala i da je prethodno pozivanje ruske ambasadorke u Sofiji na istu sednicu takođe deo unutrašnjih političkih igara.

- Nisam očekivala da će se ovo pretvoriti u diplomatski skandal, ali se ipak pitam kakvi su to ljudi koji mogu da stvore ovakvu situaciju - rekla je.

Za sada nije poznato hoće li se Zelenski zasta obratiti bugarskim poslanicima ukoliko mu se obrate.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike