Putin i Erdogan se sastaju u Astani, glavna tema - Ukrajina

11.10.2022

12:16

0

Turska strana insistira na pregovorima

Putin i Erdogan se sastaju u Astani, glavna tema - Ukrajina
AP22217474381388 - Copyright Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se u četvrtak u Astani sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom kako bi razgovarao o situaciji u Ukrajini i bilateralnim odnosima, saopšteno je danas iz Kremlja.

Sastanak će se održati u glavnom gradu Kazahstana, na marginama regionalnog samita u Astani, dodao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je prethodno rekao novinarima da je "moguće" da će dvojica lidera razgovarati o turskom predlogu da se održe razgovori između Rusije i Zapada o miru u Ukrajini.

Portparol Kremlja, takođe, kaže da američko obećanje da će poslati napredne protivvazdušne sisteme u Ukrajinu znači samo da će se produžiti konflikt i da će biti naneta veća šteta Ukrajini.

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je u ponedeljak ukrajinskom kolegi Vladimiru Zelenskom da će SAD poslati Ukrajini napredne PVO sisteme nakon raketnog napada Rusije.

- Te isporuke neće promeniti ciljeve Moskve o vojnoj operaciji u Ukrajini - dodao je Peskov.

Iz Kremlja poručuju i da imaju mala očekivanja od virtuelnog sastanka zemalja G7 zakazanog za danas, na kojem se očekuje da će govoriti ukrajinski predsednik.

- Smisao ovog samita je očigledan i predvidiv. Konfrontacija će se nastaviti - rekao je Peskov.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike