Sin milionera opljačkao benzinsku pumpu: Mladić sa dugom istorijom mentalnih bolesti vitlao vazdušnom puškom (VIDEO)

11.10.2022

11:01

0

Autor: M.M.

Rajli Higins (24) saslušan je u utorak, a Vrhovni sud ga je pustio uz plaćenu kauciju, dok čeka suđenje zbog incidenta koji se desio 17. avgusta

Sin milionera opljačkao benzinsku pumpu: Mladić sa dugom istorijom mentalnih bolesti vitlao vazdušnom puškom (VIDEO)
pljačkaš Avalon (2) - Copyright Printscreen/Youtube/7NEWS Australia

Nemili događaj koji se dogodio 19. avgusta u Sidneju, dobio je epilog.

Naime, sin milionera iz Sidneja, koji je sa vazdušnom puškom navodno upao na benzinsku pumpu ići će na rehabilitaciju zbog zloupotrebe supstanci, ali i zbog lečenja mentalnog zdravlja, saopštio je sud.

On ima dugu istoriju mentalnih bolesti, ali i istoriju korišćenja opojnih droga.

Rajli Higins (24) saslušan je u utorak, a Vrhovni sud ga je pustio uz plaćenu kauciju, dok čeka suđenje zbog incidenta koji se desio 17. avgusta ove godine.

Njega čeka tromesečni program lečenja u Duralong transformejšn centru (Dooralong Transformation Centre), severno od Sidneja.

Sudija Stiven Kempbel istakao je daće mladić, ukoliko prekrši uslove kaucije, najverovatnije biti vraćen u pritvor.

Majka psiholog otkrila istoriju bolesti i detalje lečenja

Rebeka Hidžins, majka uhapšenog mladića, inače je registrovani klinički savetnik i psihoterapeut, a sudu je rekla da je njen sin podvrgnut mentalnom lečenju od malih nogu.

Dodala je i da je njemu dijagnostikovan poremećaj pažnje, poremećaj raspoloženja, kao i poremećaj protivljenja i prkosa.

Printskrin/facebook
 

Ona je rekla sudu i da je postala nezadovoljna njegovim tokom lečenja i da trenutno traži drugo mišljenje radi promene terapije.

- Moje profesionalno mišljenje je da Rajli nije dobijao najbolju moguću negu- rekla je.

Sudu se obratio i advokat porodice Hidžins koji je rekao da njegov klijent koristio i kanabis, ali da je on veoma značajan za njegovo lečenje.

Korišćenje ilegalnih droga otežavajuća okolnost

- Njegovo mentalno zdravlje definitivno je povezano sa prevazilaženjem problema vezanih za drogu i alkohol- rekao je dodao da što se tiče "fizičkog čina" zločina postoji jaka teza optužbe.

Sudija Kempbel istakao je da slučajevi psihoze izazvani opijatima ne oslobađaju odgovornosti lice koje je počinilo prekršaj.

- Sud često vidi ovakve slučajeve, gde, zaista, osim činjenice da je u pitanju bolesna osoba, stoji i aspekt upotrebe nedozvoljenih droga- rekao je on.

- Taj faktor dovodi do problema jer psihiza povezana sa konzumacijom nedozvoljenih supstanci nije stvar koja bi mogla da opravda prigovor odbrane vezane za mentalne bolesti.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike