Peskov pozvao sve zemlje sveta: Pazite na izjave Zelenskog, on poziva na svetski rat!

06.10.2022

20:26

0

Autor: 24sedam

Zelenski se zalaže za "preventivne nuklearne udare"

Peskov pozvao sve zemlje sveta: Pazite na izjave Zelenskog, on poziva na svetski rat!
zelenski - Copyright Ukrainian Presidential Press Office via AP

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da NATO treba da nanese „preventivne“ udare na Rusiju, a ne da „čeka ruske nuklearne udare“.

- Šta treba da radi NATO? Da isključi mogućnost da Rusija upotrebi nuklearno oružje... Preventivne udare da bi znali šta će im se desiti ako ga upotrebe. A ne obrnuto – da sačekaju nuklearne udare Rusije, da bi potom rekli: ‘a znači ti tako, e, pa evo ti od nas! Da revidiraju upotrebu svog pritiska. To je ono što NATO treba da uradi: da preispita poredak korišćenja - rekao je Zelenski obraćajući se Institutu Lui u Australiji.

Na ovaj poziv Zelenskog reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da ove izjave nisu ništa drugo do poziv na svetski rat, a odgovornost treba da nose Sjedinjene Američke Države koje njime de fakto rukovode.

Profimedia
Peskov

Peskov je istakao da bi sve zemlje sveta, pre svega SAD i Velika Britanija, trebalo da obrate pažnju na izjave Zelenskog.

- Upravo ove zemlje (SAD i Velika Britanija) de fakto upravljaju, rukovode aktivnostima i govore o namerama da zaštite do samog kraja. Stoga su one te koje su odgovorne i treba da odgovaraju za postupke i izjave ovog čoveka i ovog režima - rekao je Peskov.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Zapad podstiče nuklearni rat.

- Zapad podstiče nuklearni rat. Svaki čovek na planeti mora da shvati da se napumpani oružjem marionetski i neuravnoteženi lik Zelenskog pretvorio u čudovište čije ruke mogu da unište planetu - napisala je Zaharova na svom Telegramu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike