Osnivač Vikiliksa pozitivan na koronu: Ostaje u zatvorskoj izolaciji, sledećih nekoliko dana biće presudni za njegovo zdravlje

10.10.2022

18:56

0

Asanž se u petak razboleo

Osnivač Vikiliksa pozitivan na koronu: Ostaje u zatvorskoj izolaciji, sledećih nekoliko dana biće presudni za njegovo zdravlje
Džulijan Asanž - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio je pozitivan na kovid-19 i nalazi se u potpunoj izolaciji u zatvoru Belmarš dok nastavlja da se bori protiv ekstradicije u SAD, rekla je njegova supruga Stela Moris medijima u ponedeljak.

- Sledećih nekoliko dana biće presudni za njegovo opšte zdravlje - rekla je novinarima advokatica, koja se udala za Asanža u martu.

Profimedia
 

Ona je dodala da je Asanž zaključan u ćeliji 24 sata dnevno. 

Asanž se u petak razboleo od kašlja i temperature i dobio je paracetamol pre nego što je sledećeg dana bio pozitivan na virus, rekla je ona.

Australijanac se početkom 2020. prijavio da bude pušten uz kauciju zbog hroničnog oboljenja pluća od kojeg pati više od jedne decenije, što ga stavlja u kategoriju visokog rizika za infekciju Kovid-19.

Međutim, njegov zahtev je odbijen, a britanski sud je ranije ove godine presudio da on može biti izručen SAD kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu i hakovanje zbog objavljivanja poverljivih dokumenata Pentagona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike