Sramno! Ukrajinci slave miniranje mosta na Krimu, izdaju poštansku marku sa potresnim prizorom i poziraju ispred nje! (FOTO)

10.10.2022

06:55

1

Autor: J. S. J.

Ukrajinci likuju i ni manje ni više nego slave napad na most pozirajući i praveći selfije ispred instalacije u vidu poštanske marke koja prikazuje eksploziju mosta na Krimu

Sramno! Ukrajinci slave miniranje mosta na Krimu, izdaju poštansku marku sa potresnim prizorom i poziraju ispred nje! (FOTO)
profimedia-0729078600 - Copyright Profimedia

Ukrajinci slave i poziraju pored bilborda (džinovske poštanske marke) koja prikazuje eksploziju mosta na Krimu u subotu koja je ozbiljno oštetila jedini put od Rusije do Krima.

Eksplozija je oštetila Kerčki most dug 12 milja, koji je bio suštinski put za snabdevanje ruskih snaga koje su izvršile invaziju na južnu Ukrajinu, navodi Rojters. Ruski zvaničnici su naveli da je eksplozija rezervoara za gorivo u subotu oko šest sati ujutru urušila deo mosta, iako su njegovi delovi od tada ponovo otvoreni za saobraćaj.

Sa druge strane Ukrajinci likuju i ni manje ni više nego slave napad na most pozirajući i praveći selfije ispred instalacije u vidu poštanske marke koja prikazuje eksploziju mosta na Krimu.

Iako zemlja nije preuzela odgovornost za eksploziju, neki u Ukrajini su nagovestili da se vreme eksplozije poklopilo sa 70. rođendanom ruskog predsednika Vladimira Putina. Most je bio ponosni simbol njegove ilegalne aneksije Krima 2014. godine, navodi Vašington post.

Lider ukrajinske poštanske službe objavio je u subotu na Tviteru da će agencija „uskoro“ izdati novu marku na kojoj piše „Krimski most – Gotovo“.

 

 

Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su naručioci, autori i izvršioci napada na Krimski most specijalne službe Ukrajine.

On je incident nazvao i terorističkim napadom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike