Hitan sastanak Saveta bezbednosti Rusije: Putin reagovao nakon eksplozije na Krimskom mostu (FOTO/VIDEO)

09.10.2022

14:45

0

Hitan sastanak će se održati dva dana nakon što je ogromna eksplozija oštetila ruski most na Krimu

Hitan sastanak Saveta bezbednosti Rusije: Putin reagovao nakon eksplozije na Krimskom mostu (FOTO/VIDEO)
krimski most (1) - Copyright Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/YouTube/ World Explorer

Predsednik Rusije Vladimir Putin predsedavaće sastankom Saveta bezbednosti te zemlje u ponedeljak.

Hitan sastanak će se održati dva dana nakon što je ogromna eksplozija oštetila ruski most na Krimu, saopštio je Kremlj novinskim agencijama.

- Predsednik sutra ima planirani sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti. O temama ćemo odlučiti nakon što se predsednik bude izjasnio - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Da podsetimo, snažna eksplozija ozbiljno je oštetila drumski i železnički most ka Krimu u subotu, razorivši simbol prestiža moskovske aneksije poluostrva i ključni put snabdevanja ruskih snaga koje se bore da drže teritoriju na jugu Ukrajine pod svojim okriljem.

Krimski most je oštećen prilikom eksplozije kamiona koji se nalazio u blizini vozne kompozicije pri čemu se zapalilo nekoliko cisterni i lokomotiva.

 

 

Troje ljudi je poginulo zbog eksplozije na Krimskom mostu, pokazuju preliminarni podaci, saopštio je Istražni komitet Ruske Federacije.

Stradali su putnici u automobilu koji se u trenutku eksplozije nalazio pored kamiona, a iz vode su izvučena tela muškarca i žene.

 

 

Snimci, koji su juče rano ujutru objavljeni, pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na železničkom delu mosta, kao i deo oštećene kontrukcije tog dela ovog mosta koji na Zapadu zovu Putinovim grandizonim objektom.

 

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se posle velike eksplozije u kojoj je oštećen Krimski most. On je primio izveštaje od premijera Mihaila Mišustina, zamenika premijera Marata Kusnulina i još nekoliko zvaničnika vezano za situaciju na Krimskom mostu, navodi Glas naroda.

Putin je dao nalog da se oformi vladina komisija koja će otkriti uzroke incidenta i eliminisati posledice što je pre moguće. Uključeni su i šef teritorije Krasnodara i Krima, predstavnici Nacionalne garde, FSB-a i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus vdeo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike