"Hoću ruski gas i naftu", - Mir i prijateljstvo sa Rusijom": Protesti širom Evrope protiv rasta cena i politike EU i NATO! (VIDEO)

08.10.2022

17:41

0

Protestanti traže hitne promene politike vladajuće koalicije, za koju kažu da povećava cene energenata i troškove života

"Hoću ruski gas i naftu", - Mir i prijateljstvo sa Rusijom": Protesti širom Evrope  protiv rasta cena i politike EU i NATO! (VIDEO)
Tan2022-10-8_165349364_0 - Copyright Tanjug/Fabian Sommer/dpa via AP/predsednik.rs

Pristalice stranke "Alternativa za Nemačku" organizovali su demonstracije pod nazivom "Energetska bezbednost i zaštita od inflacije – naša zemlja na prvom mestu!"

Protestanti traže hitne promene politike vladajuće koalicije, za koju kažu da povećava cene energenata i troškove života.

Tanjug/Fabian Sommer/dpa via AP/predsednik.rs
 

 

Ispred Bundestaga u Berlinu održava se miting protiv rasta cena, a kako prenosi "Radio Đenova", učesnici protestuju i protiv Olafa Šolca, Ursule fon der Lajen, Evropske unije, NATO-a, sankcija Rusiji, dok se na plakatima mogu videti parole poput "Hoću ruski gas i naftu", kao i "Mir i prijateljstvo sa Rusijom".

Sa druge strane, nekoliko grupa je najavilo kontraproteste, u korist solidarnosti i tolerancije širom Evrope.

Češka protestuje zbog naglog pada standarda

Na hiljade članova različitih sindikata iz cele zemlje okupilo se danas na Vaclavskim namjestima u centru Praga na protestu protiv vlade, za koju smatraju da daje slabu podršku stanovništvu zbog naglog pada životnog standarda.

 

 

Austrija za ukidanje sankcija Rusiji

Demonstranti koji su se okupili na mitingu u centru Beča zahtevaju niže cene, ukidanje sankcija Rusiji i prijateljstvo sa Moskvom.

 

 

Francuzi traže Makronovu ostavku

U Francuskoj prestonici u 15 časova počeli su protesti na kojima se traži ostavka francuskog predsednika Emanuela Makrona, u njima učestvuje više hiljada ljudi. Oni se takođe protive članstvu Francuske u NATO-u i isporuci oružja Ukrajini.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike