Ana Sorokina puštena iz zatvora: Serija nije prikazala sve, drama se nastavila nakon izricanja presude

08.10.2022

10:26

0

Iz pritvora je puštena uz uslov da izbegava društvenih mreže i da ostane na istoj adresi stanovanja 24 sata dnevno dok se njen slučaj ne okonča

Ana Sorokina puštena iz zatvora: Serija nije prikazala sve, drama se nastavila nakon izricanja presude
AP21043503675064 - Copyright AP Photo/Mary Altaffer, File

Ana Sorokina, koja je bila inspiracija za Netfliksovu seriju „Izmišljanje Ane“, puštena je u petak iz pritvora američke Službe za imigracije i carine (ICE).

Džuda Engelmajer, portparol Sorokine, potvrdio je njeno oslobađanje.

- Ona će ostati pod nadzorom ICE-a, ali će moći da se bori protiv svoje deportacije bez fizičkog pritvora - rekao je Džon Sandveg, bivši vršilac dužnosti direktora Službe za imigracije i carinu koji je u njenom pravnom timu.

Imigracioni sudija Čarls Konroj otvorio je put za oslobađanje Sorokine ranije ove nedelje, odredivši njenu kauciju na 10.000 dolara i zahtevajući od nje da poštuje određene uslove. Među njima su: izbegavanje društvenih medija i ostanak na istoj adresi stanovanja 24 sata dnevno dok se njen slučaj ne okonča.

U presudi sudije se takođe kaže da ICE može da koristi nanogvicu da prati Sorokinu.

Portparol ICE rekao je da je Sorokina puštena u petak nakon presude sudije.

Ruska prevarantkinja bila je u pritvoru u ICE 17 meseci, prema njenom advokatu - uglavnom u popravnom zavodu okruga Orindž u severnom delu Njujorka.

AP Photo/Mary Altaffer, File
Ana Sorokina

- Zahvalni smo što se Sud složio da je njen dalji pritvor nepotreban - rekao je Sandveg u saopštenju u petak.

Sorokina je proglašena krivom za krađu više od 200.000 dolara od banaka i prijatelja dok se prevarama probijala u njujorško društvo, rekao je okružni tužilac Menhetna nakon što je osuđena 2019.

Njen slučaj privukao je široku pažnju nakon članka u Njujorškom magazinu iz 2018.

Taj članak je postao osnova za seriju „Izmišljanje Ane“ Šonde Rajms, koja je objavljena na Netfliksu u februaru i brzo je postala jedna od najpopularnijih serija strimera. Glumica Džulija Garner, najpoznatija po ulozi Rut u filmu „Ozark“, koja je osvojila Emi, igrala je Sorokinu.

Tužila je ICE zbog dodatne vakcine protiv kovida

Serija se završava izricanjem presude Sorokinoj, a se u stvarnom životu drama nastavila.

AP Photo/Richard Drew, File
Ana Sorokina

Sorokina je puštena iz zatvora u februaru 2021. nakon što je odležala skoro četiri godine zbog krađe i prevare, ali nije prošlo mnogo vremena pre nego što je završila nazad iza rešetaka.

ICE je preuzeo odgovornost za Sorokinu 25. marta 2021. U novembru je Odbor za žalbe za imigraciju odobrio hitan boravak u njenom slučaju, navodi ICE. Borila se protiv svoje deportacije - a takođe se pridružila grupi tužilaca koji su tužili agenciju ranije ove godine, navodeći da su tražili dodatne vakcine protiv kovida 19 i da su bili odbijeni. Oni su odustali od tužbe u martu nakon što su primili vakcine, navodi se u sudskim zapisima.

Dok je bila pritvorena, na njenim nalozima na društvenim mrežama često su objavljivani postovi. 

Ranije ove godine, advokat koji zastupa Sorokinu rekao je za En-Bi-Si njuz da se plašio njene deportacije kada nije mogao da stupi u kontakt s njom, ali je kasnije saznao da je ona i dalje u pritvoru u ICE.

Iza rešetaka se pojavila u podkastu

Ubrzo nakon toga Sorokina je progovorila iza rešetaka, rekavši u podkastu „Zovi njenog tatu“ da nikada nije tvrdila da je nemačka vojvotkinja.

Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool
Ana Sorokina

- Bila sam iz Nemačke, što je bilo tačno, ali me niko nikada nije pitao o mom poslu. Niko ne pita ko su ti roditelji i koliko novca zarađuju. To je jednostavno nečuveno - rekla je Sorokina.

Ona je voditelju Aleksu Kuperu rekla da nikada nije „izgovorila nikakve besmislene laži“, ali je na neki način priznala da je lagala o svom statusu i poreklu.

- Pretpostavljam da jesam. Mislim, ne mogu da navedem tačan primer, ali sam sigurna da jesam - kazala je ona.

Sorokina je takođe rekla da je iznenađena što je javnost fascinirana njenom pričom.

- Za mene je bilo stvarno iznenađenje da su ljudi toliko zainteresovani za način na koji sam se bavila stvarima, jer mi je to jednostavno imalo toliko smisla - rekla je.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike