Oponašao lika iz serije, pa pokušao da opljačka crkvu: Na kraju se gorko pokajao

12.10.2021

15:42

0

Autor: M. P.

On se rasplakao pred policijom, priznao krivicu i objasnio da ga je inspirisao niko drugi do junak iz poznate serije

Oponašao lika iz serije, pa pokušao da opljačka crkvu: Na kraju se gorko pokajao
Lopov (Ilustracija) - Copyright Pixabay

Jedan Italijan (21) pokušao je da opljačka crkvu u Monci, a kasnije se sam prijavio policiji i uplakan objasnio da mu je uzor bio lik iz serije!

Naime, ovaj mladić je oponašao stil uglađenog lopova Asane Diopa iz francuske TV serije “Lupin”.

Kako je objasnio u policiji on je u kožnoj jakni, sličnoj onoj koju je nosio protagonista "Netfliskove" serije, rekao da je čekao da se oglase crkvena zvona kako bi prigušio zvuk udarca u staklena vrata prostorije za molitvu subotu uveče, prenosi Gardijan.

Dodao je i da je pomno proučavao uglađene tehnike Asane Diopa, pre nego što je pokušao pljačku. Ali, stvari nisu tekle baš po planu.

Nakon što je ušao u crkvu u Monci ukrao je 21 evro iz blagajne i flašu gaziranog soka od narandže.

Ali, povrede nastale tako što je rukom razbio staklena vrata, bile su prevelike i ubrzo po povratku kući pozvao je pomoć.

Prema izveštajima iz italijanske štampe, čovek je u početku smislio priču o tome da su ga napale i opljačkale tri osobe i da su otuda i povrede. Ali, onda se rasplakao pred policijom, priznao krivicu i objasnio da ga je inspirisao niko drugi do junak iz poznate serije.

Domišljati Italijani

Lopovi u Italiji često primenjuju smele taktike. Tako su "lopovi akrobate", četvoročlana banda uhapšena u januaru u Milanu nakon što su navodno nadzirali kretanje gradskih slavnih i uticajnih ljudi na Instagramu locirali zgrade u kojima žive i opljačkali njihove domove.

Pre hapšenja, banda je uspela da ukrade robu vrednu hiljade evra, uključujući nakit, dizajnerske torbe i satove marke "Roleks".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike