Lavrov zagrmeo: SAD potčinjavaju Zapad - tako je radio i Hitler!

03.10.2022

14:28

0

SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije

Lavrov zagrmeo: SAD potčinjavaju Zapad - tako je radio i Hitler!
Sergej Lavrov - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas, tokom govora pred Državnom dumom, da SAD koriste Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao evropske zemlje za napad na Sovjetski savez, prenosi Tas s.

- SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije, baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR - rekao je Lavrov.

Lavrov je, tokom obraćanja Državnoj dumi, istakao da "kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare“ i dodao da je predsednik Vladimir Putin to jasno rekao tokom govora u Kremlju, prenosi ruska agencija.

Prinstcreen Sputnik
 

Ministar spoljnih poslova Rusije je rekao i da je prisajedinjenje Donjecke i Luganjske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti Ruskoj Federaciji logičan nastavak ponovnog ujedinjenja ruskih zemalja koje je počelo 2014. godine.

Ruska Duma ratifikovala je danas sporazume o pristupanju četiri ukrajinske teritorije Rusiji.

Četiri teritorije su prethodno većinom glasova odlučile na referendumu da se pripoje Ruskoj Federaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike