Nemačka odbila zahtev Ukrajine da im pošalje tenkove! Ono što je Zelenski rekao na to će ih naljutiti

18.09.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Nemačke vlasti odlučile su da se ograniče na dva višecevna raketna sistema „MARS II“ i 50 oklopnih vozila „Dingo“

Nemačka odbila zahtev Ukrajine da im pošalje tenkove! Ono što je Zelenski rekao na to će ih naljutiti
Ruski vojnici - Copyright Profimedia

Nemačka ne planira da sama šalje Ukrajini tenkove proizvedene na Zapadu, izjavila je u intervjuu nemačkom listu „Funke“ ministarka odbrane Nemačke Kristina Lambreht.

- Ne želimo da Nemačka deluje sama i uvek ćemo donositi odluke u konsultaciji sa našim partnerima - rekla je ona, komentarišući zahteve Ukrajine da joj se isporuče tenkovi zapadne proizvodnje kao što je „Leopard 2“, prenosi nemački portal N-tv.

Berlin je nekoliko puta naglašavao, da je tu odluku doneo u dogovoru sa saveznicima.
Nemačka ministarka odbrane saopštila je ranije da je Nemačka isporučila novu vojnu pomoć Ukrajini. Nemačke vlasti odlučile su da se ograniče na dva višecevna raketna sistema „MARS II“ i 50 oklopnih vozila „Dingo“. Ona je navela i da je Bundesver iscrpeo zalihe oružja za Ukrajinu, pritom je Kijev nastavio da traži još više naoružanja.

Pixabay


Rusija je ranije svim zemljama poslala protestnu notu, uključujući SAD, zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret sa zapadnim oružjem za Kijev biti legitiman cilj. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da pumpanje Ukrajine oružjem ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Zelenski je pozvao da više zemalja pošalje oružje njegovoj vojsci.

 

Predsednik Ukrajine je pozvao više zemlajak da im pošalje oružje i napomenuo daa Nemačka ima "psihološku barijeru".

Ukrainian Presidential Press Office via AP


- Želeli bismo više pomoći od Turske, želeli bismo više pomoći od Južne Koreje. Više pomoći od arapskog sveta. Iz Azije - rekao je on. Obraćajući se Nemačkoj, koja je iscrpela sopstvene vojne zalihe da naoruža Ukrajinu i odbija da pošalje svoje tenkove, Zelenski je rekao da Nemci imaju „određene psihološke barijere“ za povećanje isporuke oružja, koje proizilaze iz njihove nacističke prošlosti.


Dok je ukrajinski predsednik opisao Rusiju kao „fašističku“, Ukrajina je jedina zemlja na svetu koja je integrisala neonacističke grupe u svoje regularne oružane snage, a ukrajinske trupe, uključujući telohranitelje Zelenskog, redovno se fotografišu sa nacističkim obeležjima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike