Kengur ubio čoveka u Australiji, sprečavao hitnu pomoć da mu pomogne! (VIDEO)

13.09.2022

20:50

0

Policija je bila prinuđena da ubije kengura

Kengur ubio čoveka u Australiji, sprečavao hitnu pomoć da mu pomogne! (VIDEO)
Kengur - Copyright Youtube/ABC News (Australia)

Kengur je napao čoveka u Redmondu u Australiji, a kasnije je sprečio hitnu pomoć da stignu do njega na vreme, što je dovelo do njegove smrti - prvog fatalnog napada koji je izazvao kengur u Australiji od 1936. godine.

Policijske snage Zapadne Australije objavile su saopštenje u kojem se kaže da je 77-godišnji muškarac možda držao divljeg kengura kao kućnog ljubimca i da je zadobio "ozbiljne povrede" na svom imanju.

Policija je bila prinuđena da ubije kengura nakon što je životinja sprečavala hitnu pomoć da stignu do povređenog čoveka.

Zapadni sivi kenguri su uobičajeni na jugozapadu Australije. Mužjaci mogu biti agresivni i bore se koristeći svoje kratke gornje udove kako bi se uhvatili u koštac sa svojim protivnikom i udarili sa obe svoje moćne zadnje noge sa kandžama.

Delimično zbog kašnjenja, muškarac je preminuo na licu mesta, a zvaničan uzrok smrti još nije objavljen od strane mrtvozornika.

Dozvole dozvoljavaju nekim građanima Australije da imaju kengure na svom imanju, ali postoje zakonska ograničenja protiv držanja australijske autohtone faune kao kućnih ljubimaca.

Smrt od napada kengura je izuzetno retka, a poslednja prijavljena dogodila se pre skoro jednog veka. 

Godine 1936, Vilijam Krukšenk (38) umro je u bolnici u Hilstonu u državi Novi Južni Vels na istočnoj obali Australije nekoliko meseci nakon što ga je napao kengur.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike