Detalji tragedije u čuvenom grčkom letovalištu: Obdukcija će utvrditi da li se dečak utopio - otac pao u nesvest kad je čuo za smrt sina!

29.08.2022

06:40

0

Dete je bilo bez svesti i pena mu je išla na usta

Detalji tragedije u čuvenom grčkom letovalištu: Obdukcija će utvrditi da li se dečak utopio - otac pao u nesvest kad je čuo za smrt sina!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Danas bi trebalo da budu poznati rezultati obdukcije dečaka (15), koji je preminuo na Halkidikiju nakon što je izvučen iz vode bez svesti.

Tragedija se dogodila na plaži Nea Fogitos, a sumnja se da se maloletnik udavio.

Rođaci i prijatelji porodice nesrećnog dečaka ne mogu da veruju da ga više nema. Otac tinejdžera je izgubio svest kada je primio vest o smrti sina, i prebačen je hitno u bolnicu.

Prema rečima svedoka, dečak nije otplivao daleko od obale, a njegovi drugari su potom primetili da mu je lice u vodi. Prvo su mislili da se njihov drug šali, ali su ubrzo shvatili da je izgubio svest i počeli su da dozivaju pomoć.

- Deca su bila u moru i počeli su da dozivaju pomoć. Dečaku je lice bilo zagnjureno u vodu i samo je plutao tako. Izvukli smo ga na obalu, ali dete je bilo bez svesti i pena mu je išla na usta - rekao je jedan od kupača, koji je pokušao da reanimira dete.

Drugi muškarac koji se zatekao na plaži rekao je da su mu drugari dečaka rekli da je samo izgubio svest, da se pre toga ništa nije čudno dešavalo.

Dečaci su malo pre toga bili stigli na plažu i u kafiću su naručili kafe i sokove, ali ih nisu čak ni probali.

Pixabay
 

Grčki mediji pišu da je stradali dečak bio iz Lipohorija, i da je kobnog dana sa drugovima doputovao na Halkidiki, kako bi se još jednom svi opustili pred početak školske godine.

Na Halkidiki su stigli turističkim autobusom i došli su u kafić na plaži Neos Flogitos.

Bilo je oko 12 časova kada se njihov divan dan pretvorio u košmar.

Drugovi su navodno primetili da je dečaku pozlilo u vodi, na nekih četiri metra od plaže, a da im nije odgovarao kada su ga dozivali. Prvo su mislili da se njihov drug šali, ali su ubrzo shvatili da je dečak bez svesti.

Dečak je već bio mrtav kada je izvučen na obalu. Uprkos pokušajima kupača da ga reanimiju, mališanu nije bilo spasa. Hitna pomoć je dečaka prevezla u bolnicu, gde je proglašen mrtvim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike