Ako idete na letovanje na Halkidiki, obratite pažnju! Za vikend obijeno čak osam automobila, pljačkaši nose sve što nađu

08.06.2022

19:03

0

Autor: M.Vukićević

Uhapšena žena i dvojica muškaraca (od kojih je jedan maloletan) privedeni su javnom tužilaštvu u Poligirosu

Ako idete na letovanje na Halkidiki, obratite pažnju! Za vikend obijeno čak osam automobila, pljačkaši nose sve što nađu
pexels-gustavo-fring-4173090 - Copyright Pexels

Tokom prethodnog vikenda na Halkidikiju obijeno je osam automobila koja su bila parkirana pored plaža i zbog toga su uhapšene tri osobe. Turistički radnici savetuju da u svojim automobilima ne ostavljate ništa vredno jer će vam pljačkaši sasvim sigurno oštetiti kola.

Uviđajem je utvrđeno da je tokom vikenda 4. i 5. juna tokom popodnevnih sati obijeno osam vozila koja su bila parkirana u blizini plaža i iz njih su ukradeni novac, elektronski uređaji, odeća i drugi predmeti ukupne vrednosti 3.040 evra.

Foto:Pixabay
 

Zbog ovih krađa 5. juna uhapšene su tri osobe i protiv njih je pokrenut postupak. Uhapšena žena i dvojica muškaraca (od kojih je jedan maloletan) privedeni su javnom tužilaštvu u Poligirosu.

Ove osobe su locirane i uhapšene dok su pokušavale da provale u vozilo u priobalnom području

Kod uhapšenih je pronađena i oduzeta suma od 1.330 evra, ukradena kamera i alat za provalu. Oduzeto je i vozilo kojim su izvršene krađe.

Ima li leka?

- Kupite Safe torbicu. Nije skupa, košta samo 3.800 dinara, ima kodiranu šifru, ne može se ukrasti na plaži, i držite u njoj ono vredno što morate imati sa sobom na plaži: dokumenta, telefone, ključeve i novac. Ne ostavljajte ništa u kolima jer ne samo da vam mogu ukrasti vredne stvari već vam mogu oštetiti auto i napraviti još veći trošak. Ne ostavljajte ništa vredno u automobilu - pišu na sajtu Grčkainfo.

Ove krađe se svake godine dešavaju nažalost. Jedne hapse, drugi kreću u nove akcije i tako u krug.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike