Pala „krofna mafija“ na Halkidikiju: Primoravali migrante da prodaju tradicionalne grčke slatkiše kupačima

17.07.2022

05:44

0

Autor: I. P.

Utvrđeno je da su u najmanje sedam slučajeva pripadnici kriminalne grupe pretili životom, naneli telesne povrede i upotrebili vatreno oružje protiv drugih prodavaca brze hrane

Pala „krofna mafija“ na Halkidikiju: Primoravali migrante da prodaju tradicionalne grčke slatkiše kupačima
profimedia-0345528833 - Copyright Profimedia

Grčka policija razbila je „krofna mafiju“ koja je delovala na brojnim lokacijama širom Halkidikija, u severnoj Grčkoj.

Kriminalna mreža je iskorišćavala radnike migrante, primoravajući ih da prodaju tradicionalne grčke slatkiše kupačima na popularnim plažama pod pretnjom nasilja.

Optužnice su podnete protiv 12 državljana Grčke starosti od 17 do 52 godine, optuženih za iznudu, trgovinu ljudima, kršenje zakona o oružju, učešće u kriminalnoj organizaciji i pranje novca od kriminalnih aktivnosti.

Profimedia
 

 

Tridesetdevetogodišnji vođa kriminalne grupe ostaje u pritvoru do suđenja, dok su ostali optuženi pušteni na slobodu uz zabranu prilaska.

Mafia zloupotrebljava popularnost "grčki krofnica"

U okviru ilegalne akcije grupe, 39-godišnji vođa "krofna mafije" naterao je migrante da rade u njegovo ime kao prodavci ulične hrane, bez dozvole nadležnog organa, na čak 19 plaža Halkidikija.

Kako bi posedovali i eksploatisali isključivo najprofitabilnija mesta prepunih plaža, mafijaški lanac pribegao je iznuđivačkim metodama, objasnila je grčka policija u saopštenju.

Profimedia
 

 

Konkretno, utvrđeno je da su u najmanje sedam slučajeva pripadnici kriminalne grupe pretili životom i fizičkim integritetom, naneli telesne povrede i upotrebili vatreno oružje protiv drugih prodavaca brze hrane, vlasnika primorskih radnji i zaposlenih u privatnim preduzećima.  Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike