Putin o ubistvu mlade Darje: Svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota, ovo je gnusni zločin!

22.08.2022

13:28

0

Putin je rekao da je u pitanju podli zločin

Putin o ubistvu mlade Darje: Svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota, ovo je gnusni zločin!
putin1 - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vladimir Putin, predsednik Rusije, oglasio se u vezi sa tragičnom smrću Darje Dugine, ćerke Aleksandra Dugina, on je uputio telegram saučešća porodici ruske novinarke Darje Dugine, u kojem je njeno ubistvo nazvao "podlim i surovim zločinom".

- Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, saosećajnim i otvorenim -  naveo je Putin, a prenosi TAS S.

On je ocenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini i "svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota", navodi se u telegramu saučešća, koji je objavio Kremlj na svom nalogu na Telegramu.

Podsetimo, Darja je stradala u eksploziji automobila u subotu u Rusiji. Dugina je bila politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina.

Podsetimo, podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, saopšteno je iz Istražniog komiteta Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta, navodi se u saopštenju.

Kako javlja FBS , ubistvo novinarke Darije Dugine je rasvetljeno, pripremile su ga ukrajinske specijalne službe, izvođač je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je nestala posle zločina u Estoniji, saopštio je FSB Rusije.

- Federalna služba bezbednosti je rešila ubistvo ruske novinarke Darije Dugine, rođene 1992. godine - naglasili su. 

Specijalna služba je utvrdila da su „zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe“, a ubica je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine.

U Rusiju je stigla 23. jula 2022. zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike