Video sam kada su kola eksplodirala, krov se odsekao od auta, a onda je izletela i Darja: Stravična ispovest svedoka eksplozije (VIDEO)

21.08.2022

16:20

0

Autor: M. Vu.

Očevidac je rekao za Raša tudej da je krov automobila u kojem je Darja Dugina umrla bio je otkinut, a devojčica je zajedno sa njom bačena na put.

Video sam kada su kola eksplodirala, krov se odsekao od auta, a onda je izletela i Darja: Stravična ispovest svedoka eksplozije (VIDEO)
svedok - Copyright Foto: Printskrin/Raša tudej

- Video sam da auto gori... Onda je eksplodirao. Došlo je do jake detonacije, vatra je doletela do gornjih žica - ovo je rekao svedok stravičnog ubistva Darje Dugine (30) u noći između subote i nedelje. 

Očevidac je rekao za Raša tudej da je krov automobila u kojem je Darja Dugina umrla bio je otkinut, a devojčica je zajedno sa njom bačena na put.

Foto: Printskrin/Telegram
 

- Krov je odleteo, a sa njim je poletala i Darja.Bilo je zaista užasno - rekao je svedok.

Prema njegovim rečima, bilo je nekoliko eksplozija.

 

 

Ranije je Istražni komitet utvrdio da je bomba postavljena u automobil ispod dna, na strani vozača. 

Istražitelji su potvrdili da je Dugina umrla na licu mesta u blizini sela Bolšije Vjazemi.

Rekli su da je eksplozivna naprava postavljena ispod automobila eksplodirala i da se vozilo zapalilo. Istragu vrše forenzičari i stručnjaci za eksploziv.

Ukrajinski zvaničnik je odbacio optužbe o umešanosti Ukrajine u incident.

- Ukrajina, naravno, nema nikakve veze sa ovim, jer mi nismo zločinačka država, što je Ruska Federacija, a još manje teroristička država - rekao je Mihail Podoljak, savetnik predsednika Vladimira Zelenskog.

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, rekla je u postu u Telegramu da bi, ako se pronađe bilo kakva ukrajinska veza, to predstavljalo „državni terorizam“.

Rusku javnost šokirala je sinoćna tragedija, u kojoj je poginula Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina,  nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao. 

Foto: Printskrin/Telegram
 

On se automobilom svoga oca vraćala sa muzičkog festivala "Tradicija", dok je ruski filozof navodno njenim vozilom išao kući, pa se pretpostavlja da je bomba bila namenjena njemu.

Sam Dugin važi za mističnu i kontroverznu ličnost, zanimljive biografije.

Prema mnogim zapadnim analitičarima Dugin se smatra za "glavnog ideologa Kremlja".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike