Ubijena ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina: Eksplodirao automobil kojim se vozila, sumnja se da je njen otac bio meta (VIDEO)

21.08.2022

06:03

0

Autor: 24sedam

Svedoci tvrde da su nakon eksplozije delovi vozila leteli na sve strane, dok je automobil u plamenu nastavio da se kreće i udario u ogradu

Ubijena ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina: Eksplodirao automobil kojim se vozila, sumnja se da je njen otac bio meta (VIDEO)
aleksandar dugin profimedia-0196184133 (2) - Copyright 24sedam/Profimedia/YouTube/ Nova Resistência NR

Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao, piše Raša Tudej.

Terenac Tojota Lend Kruzer je eksplodirao nedaleko od Boljših Vjazemki u Moskovskoj oblasti oko 21.45 časova po lokalnom vremenu.

Svedoci tvrde da su nakon eksplozije delovi vozila leteli na sve strane, dok je automobil u plamenu nastavio da se kreće i udario u ogradu.

 

 

"Izvestija" piše da je detonacija rezultat postavljene bombe, i da se Aleksandar Dugin trenutno nalazi na mestu eksplozije.

Isti portal piše da se Darja automobilom svog oca vraćala sa muzičkog festivala "Tradicija", dok je ruski filozof navodno njenim vozilom išao kući, pa se pretpostavlja da je bomba bila namenjena njemu.

Profimedia
 

 

Raša Tudej je objavila snimak Aleksandra Dugina na mestu ekplozije, i navodi da je filozof vidno potresen.

 


Darija Aleksandrovna Dugina, je rođena 1992. godine i diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta.

Pokrenut krivični postupak zbog dizanja u vazduh automobila 

Pokrenut krivični postupak zbog dizanja u vazduh automobila Darje Dugine

Automobil u kojem je ubijena devojka bila je postavljena eksplozivna naprava.

- Prema uviđaju, 20. avgusta oko 21 čas u gradskom okrugu Odincovo kod sela Boljših Vjazemki, pri punoj brzini na javnom magistralnom putu, eksplodirala je eksplozivna naprava za koju se pretpostavlja da je ugrađena u Tojota Land Kruzer, a zatim se automobil zapalio. Vozač automobila preminuo je na licu mesta.

 

 

Pres služba je dodala da trenutno forenzičari i istražitelji Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije sa kolegama iz Glavne uprave Istražnog komiteta Rusije i stručnjacima za eksplozive nastavljaju uviđaj na mestu događaja.

- Na osnovu rezultata ispitivanja biće određen veći broj veštačenja, uključujući forenzičku, eksplozivnu, molekularnu genetiku. Razrađuju se sve moguće verzije počinjenog zločina - saopštila je pres služba.

Bila je član Međunarodnog evroazijskog pokreta koji je osnovao njen otac Aleksandar Dugin.

Aleksandar Dugin je uticajni ruski filozof i prema mnogim zapadnim analitičarima "glavni ideolog Kremlja".

On je postavio temelje novog Evroazijstva, ideologije koja podrazumeva ujedinjenje prostora od Dablina do Vladivostoka radi suprotstavljanja američkom atlantizmu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike