A u Ikei u Šangaju... Nestvarna scena - pokušali da zatvore ljude u radnji jer je jedan kupac bio u kontaktu sa zaraženim (VIDEO)

16.08.2022

08:43

0

Na video-snimcima se vide pripadnici obezbeđenja koji u jednom trenutku pokušavaju da zatvore vrata, ali ih masa s druge strane na silu otvara i beži

A u Ikei u Šangaju... Nestvarna scena - pokušali da zatvore ljude u radnji jer je jedan kupac bio u kontaktu sa zaraženim (VIDEO)
Šangaj Kina guranje vrata - Copyright Printscreen/Twitter/Donna Wong

U Šangaju je u subotu nastao pravi haos u jednoj prodavnici "Ikee" nakon što su kupci počeli da beže od pripadnika vlasti koji su pokušali da ih zatvore u objektu.

Zdravstvene vlasti su pokušale da zatvore prodavnicu nakon što je jedan kupac bio u bliskom kontaktu sa osobom pozitivnom na kovid.

Printscreen/Twitter/Donna Wong
 

 

Na video-snimcima se vide pripadnici obezbeđenja koji u jednom trenutku pokušavaju da zatvore vrata, ali ih masa s druge strane na silu otvara i beži.

Pogledajte.

 

 

 

Inače, vlasti Šangaja proglasile su pobedu nad ovim virusom pre oko mesec i po, pošto u tom gradu, prvi put u poslednja dva meseca, nije bilo prijavljenih slučajeva obolevanja.

Dva velika grada bila su među nekoliko kineskih metropola koje su uvele ograničenja kako bi zaustavile širenje omikron varijante kovida 19 od marta do maja ove godine, a Šangaj je uveo dvomesečni karantin na celoj svojoj teritoriji, koji je ukinut 1. juna.

Vlasti Pekinga su početkom maja ove godine zatvorile škole i naložile učenicima da pređu na onlajn nastavu usled naglog porasta slučajeva kovida 19, a učenicima viših razreda srednjih škola bilo je dozvoljeno da se vrate u učionice 2. juna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike