Jedan od najbogatijih saudijskih prinčeva uložio pola milijardi dolara u ruske naftne kompanije

15.08.2022

17:55

0

Autor: 24sedam

Kompanija saudijskog princa Al-Valida bin Talala "Kingdom Holding" uložila je ove godine više od 500 miliona dolara u ruski "Gasprom", "Rosnjeft" i "Lukoil"

Jedan od najbogatijih saudijskih prinčeva uložio pola milijardi dolara u ruske naftne kompanije
Profimedia

Investiciona kompanija saudijskog princa Al-Valida bin Talala "Kingdom Holding" uložila je ove godine više od 500 miliona dolara u ruski "Gasprom", "Rosnjeft" i "Lukoil".


Kompanija je objasnila da je u februaru uložila 1,37 milijardi saudijskih rijala (365 miliona dolara) u "Gaspromove" američke depozitne priznanice "Gasproma" i skoro 196 miliona rijala (52 miliona dolara) u globalne depozitne priznanice "Rosnjefta".

Kompanija je takođe uložila skoro 410 miliona rijala, odnosno 109 miliona dolara, u "Lukoilove" američke depozitne priznanice od februara do marta.

Vladimir Putin i princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud obavili su 21. jula telefonski razgovor. Putin i bin Salman su tokom razgovora razgovarali o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje. Posebna pažnja posvećena je bila širenju uzajamno korisnih trgovinskih i ekonomskih veza.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi