Pokrenuta škola za supruge evropskih rabina: "Svaka zajednica treba da ima žensku figuru kojoj će se obratiti “

13.08.2022

21:29

0

Autor: I. P.

Obuka omogućava da rade pod mentorstvom iskusnog rabinskog para

Pokrenuta škola za supruge evropskih rabina: "Svaka zajednica treba da ima žensku figuru kojoj će se obratiti “
Snimak ekrana 2022-08-13 193558 - Copyright Printscreen/YouTube/ TrueTube

Supruge evropskih rabina sada mogu da upišu posebnu obuku kako bi postale profesionalnije u zadacima koje već ispunjavaju u jevrejskim zajednicama.

Evropska rabinska konferencija uspostavila je novu obuku za žene rabina. To prenosi Religion.orf. Prema rabinskoj konferenciji, kurs je jedinstven za jevrejski svet.

Prema rabinima, takozvane Rebecine igraju suštinsku ulogu u jevrejskim zajednicama. One rade zajedno sa svojim muževima i obavljaju, na primer, savetodavne ili porodične poslove. Rebecine takođe funkcionišu kao "rabini" u ženskim pitanjima. Ako se žena ne oseća prijatno da postavlja pitanja svom rabinu, može da priđe njegovoj ženi. Ponekad upravo suprruge rabina vode škole za devojčice. Do sada su često radilr dobrovoljno i bez priznanja.

Obuka omogućava da rade pod mentorstvom iskusnog rabinskog para. Takođe uključuje kurseve iz liderstva i komunikacije, prenosi Religion.orf. Do sada se prijavilo više od 40 ljudi, rekla je Gadi Gronih, generalni sekretar Evropske rabinske konferencije.

Iemima Mizraci, programska direktorka, izrazila je želju da „svaka zajednica treba da ima žensku figuru kojoj će se obratiti sa pitanjima“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike