Kimova sestra održala govor za pamćenje: Posle ovih reči su svi počeli da plaču, a kad je napala Južnu Koreju, usledio je aplauz (VIDEO)

11.08.2022

11:23

0

Severnokorejski zvaničnici razumeju Kimov bol

Kimova sestra održala govor za pamćenje: Posle ovih reči su svi počeli da plaču, a kad je napala Južnu Koreju, usledio je aplauz (VIDEO)
kim jo - Copyright Twitter/NK NEWS

Severnokorejski lider Kim Džong Un pobednosno je proglasio da se njegova zemlja izborila sa koronavirusom, a njegova sestra Kim Jo Džong prvi put je održala govor pred zvaničnicima u Pjongjangu.

Održao je Nacionalni sastanak o odgovoru na pandemiju koronavirusa, a kada je Kim Jo Džong otkrila da je i sam vođa bolovao od virusne groznice, kamere su prikazale kako suze liju na licima okupljenih.

To je prvi put da se ukazuje da je verovatno i Kim bio zaražen virusom.

- Iako je bio teško bolestan, sa visokom temperaturom, nije mogao da legne ni na trenutak, razmišljajući o ljudima o kojima je morao da brine, sve do kraja rata protiv epidemije - izjavila je Kim Jo Džong.

Osim toga, Kimova sestra je optužila Seul za "ubacivanje" zaraze u njihovu zemlju zbog čega je zapretila "smrtonosnom odmazdom".

Kada je završila izlaganje o "ništavnim vlastima Južne Koreje" i obećala snažnu reakciju Pjongjanga, usledio je gromoglasan aplauz.

Severnokorejski prebezi i aktivisti decenijama letećim balonima iz ove zemlje preko snažno utvrđene granice, šalju letke protiv vlasti u Pjongjangu, povremeno zajedno sa hranom, lekovima, novcem i drugim predmetima.

- Više ne možemo da zanemarimo neprekidan priliv smeća iz Južne Koreje. Naša kontramera mora biti smrtonosna odmazda - rekla je Kim Jo Džong, preteći da će „zbrisati“ južnokorejske vlasti.

Prethodno je Kim naredio ukidanje strogih epidemioloških mera, uvedenih u maju, uz napomenu da Severna Koreja mora da održi „čelično jaku protivepidemijsku barijeru i da intenzivira rad na zaustavljanju infekcija do kraja globalne zdravstvene krize“.

Prošle nedelje severnokorejske vlasti su saopštile da su se oporavili svi pacijenti sa simptomima virusne groznice, što označava i kraj prvog talasa pandemije koronavirusa koji je izbio sredinom maja. U zemlji od 26 miliona ljudi, zvanično je prijavljeno oko 4,8 miliona slučajeva zaraze i samo 74 preminula pacijenta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike