Šta kaže Kim Džong Un? Pre dva meseca korona pravila haos, danas - nema novih slučajeva!

30.07.2022

06:07

0

Stručnjaci za zarazne bolesti doveli su u sumnju tvrdnje Severne Koreje

Šta kaže Kim Džong Un? Pre dva meseca korona pravila haos, danas - nema novih slučajeva!
kim-koreja - Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Severna Koreja saopštila je danas da nema novih slučajeva kovida-19, prvi put od kada je sredinom maja priznala da je izbila epidemija, javili su državni mediji.

Ova međunarodno izolovana zemlja saopštila je ranije ovog meseca da je na putu da "konačno stavi pod kontrolu" prvu javno priznatu krizu sa korona virusom i to u trenutku kada su njeni azijski susedi ponovo suočeni sa porastom broja inficiranih podvarijantom omikron soja virusa korona.

Zvanična novinska agencija KCNA saopštila je da se 99,99 odsto od 4,77 miliona inficiranih pacijenata od kraja aprila potpuno oporavilo, ali zbog očigledno nedovoljnog testiranja, S. Koreja nije objavljivala podatke o broju pozitivnih na virus.

Stručnjaci za zarazne bolesti doveli su u sumnju tvrdnje Severne Koreje, a Svetska zdravstvena organizacija je prošlog meseca saopštila da zbog nedostatka tačnih podataka veruje da se situacija pogoršava, a ne poboljšava.

KCNA je saopštila da su snage za brzu mobilnu terapiju i dalje u stanju pripravnosti i da su u toku napori da se "otkriva i suzbije epidemija" sve dok se i poslednji pacijent potpuno ne oporavi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike