Doktorka koja je dobijala pretnje od protivnika vakcine pronađena mrtva u ordinaciji: Saopšteni prvi rezultati istrage!

04.08.2022

11:51

0

Pre nekoliko nedelja bila je prinuđena da zatvori ordinaciju zbog nebezbednih uslova rada

Doktorka koja je dobijala pretnje od protivnika vakcine pronađena mrtva u ordinaciji: Saopšteni prvi rezultati istrage!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Doktorka iz Austrije koja je mesecima unazad dobijala pretnje od onih kojiveruju u terije zavere u vezi sa koronavirusom pronađena je mrtva u svojoj ordinaciji prošlog petka.

Slučaj doktorke Lise Marije Kelermaer uznemirio je javnost, ali je tužilaštvo saopštilo da nema znakova koji bi mogli da ukažu na to da se radi o ubistvu.

Prema rečima portparolke tužilaštva, prvi rezultati istrage ukazuju na to da se najverovatniej radi o samoubistvu.

Doktorka je, kako pišu tamošnji mediji, morala da zatvori svoju ordinaciju zbog brojnih pretnji onih koji ne veruju u postojanje koronavirusa.

Na loš glas kod njih došla je nakon što se nekoliko puta pojavila u javnosti kako bi poslala poruku da su vakcine protiv kovida 19 delotvorne, a na pretnje se požalila na svom zvaničnom sajtu.

Tamo je napisala da je tokom poslednjih sedam meseci u više navrata bila izložeba pritiscima "zbog epidemioloških mera i onih koji su protiv vakcinacije", kao i da je potrošila više od 100.000 evra na mere zaštite i da je zaposlila obezbeđenje kako bi zaštitila sebe i radnike.

Pixabay/HeungSoon
 

Kelermaer je prvo privremeno zatvorila ordinaciju u junu, a odluku da je trajno zatvori donela je polovinom jula, ističući da ne zna kada će moći da nastavi rad sa svojim pacijentima u normalnim okolnostima.

Kako navode austrijski portali, doktorka je dobijala pretnje do samog kraja, a jedan čovek iz Bavarske je samo nekoliko dana pre njene smrti na Tviteru pisao kako će je "vući do tribunala". Pošto joj je i ranije pretio, ona je podnela prijavu protiv njega, ali ju je sud odbacio.

Njene kolege šokirane su zbog vesti o njenoj smrti, a naročito medicinsko osoblje koje se duže vreme žali na nasilje koje trpi, zbog čega je ponovo pokrenuto pitanje o zaštiti zdravstvenih radnika i načinu na koji bi moglo da im se pomogne u sličnim okolnostima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike