Smrt na plaži u Grčkoj: Mladić se ispovraćao, pa umro - drugari pomenuli vakcinu i koronu!

28.07.2022

12:52

0

Ovaj 23-godišnji student bio je sin arhitekte inženjera Dimitrisa Zervasa i doktorke Despine Kountouri

Smrt na plaži u Grčkoj: Mladić se ispovraćao, pa umro - drugari pomenuli vakcinu i koronu!
sifnos-grcka-profimedia 55-0305943734 - Copyright Sifnos,Profimedia

Tanasis Zervas (23), mladić iz Grčke, iznenada je preminuo u utorak na plaži na ostrvu Sifnos, a nalazi obdukcije pokazuju da su uzrok smrti kardiorespiratorna insuficijencija, ishemija miokarda i plućni edem.

Tužnu vest o smrti 23-godišnjeg Tanasisa Zervasa saopštio je u sredu rano ujutro kardiolog Panagiotis Iakovides, lični prijatelj porodice, objavom na svojoj Fejsbuk stranici.

 

 

"Kao naše dete... Ne postoje reči kojima bi se opisao bol zbog gubitka mladog Tanasakisa Zervasa, sina Dimitrisa i Despine. Preplavljeni smo. Srećan put dete moje. Nemam snage da tvojim roditeljima kažem ni najosnovnije reči. Koliko život može postati crn u trenu?", napisao je na Fejsbuku.

Kako pišu grčki mediji, a to tek treba da se potvrdi sudskim veštačenjem, mladić je 25. jula dobio temperaturu, naon čega je istog dana dobio terapiju. Dan kasnije, ujutru 26. jula, bio je navodno pozitivan na korona virus. Kako pišu mediji, taj dan je sa svojim društvom posetio plažu gde su planirali da kampuju. Društvo je reklo da se mladić oseća veoma loše od bolova u stomaku, i pokušavali su da mu pomognu. Odmah je povratio i nakon 15 minuta se srušio i izgubio svest.

Hitna pomoć je odmah stigla na plažu i odvezla ga u ostrvski Dom zdravlja, gde su lekari pokušali da ga reanimiraju. Nažalost, mladiću nije bilo spasa i konstatovana je smrt.  Lekari su tad navodno uradili još jedan test na korona virus, a mladić je bio pozitivan. Pretpostavlja se da 23-godišnjak primio najmanje dve doze vakcine, kako su njegovi prijatelji rekli.

Ilijas Bujukas preuzeo je na sebe da reši misteriju mladićeve smrti:

- Za sada možemo reći da je dečko imao kardiorespiratornu insuficijenciju, ishemiju miokarda i plućni edem. Čekamo i laboratorijske nalaze kako bismo imali celu sliku. Telo nam je dopremljeno uz napomenu da je pokojnik oboleo od korona virusa, ali mi to još sa sigurnošću ne znamo. Čekamo rezultate - rekao je šef forenzičke službe Ilijas Bujukas.

Ovaj 23-godišnji student bio je sin arhitekte inženjera Dimitrisa Zervasa i doktorke Despine Kountouri, dok je od 2017. godine studirao na Politehnici Metsovio na odseku za arhitekturu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike