Užas kod Spate! Britanski turista poginuo nakon udarca propelera helikoptera (VIDEO)

26.07.2022

17:35

0

Autor: I. P.

Pilot je navodno preusmerio roditelje čoveka na drugi aerodrom u Spati kako bi ih poštedeo užasa da vide telo svog sina

Užas kod Spate! Britanski turista poginuo nakon udarca propelera helikoptera (VIDEO)
helikopter - Copyright ATA Images

Britanski turista star 21 godinu poginuo je od udarca propelera helikoptera u užasnoj nesreći u Spati kod Atine u ponedeljak.

Prema izveštajima, roditelji Britanca su unajmili helikopter tokom porodičnog putovanja.

Četiri osobe su se helikopterom vraćale sa Mikonosa i planirale su da otputuju na međunarodni aerodrom u Atini, kako bi se vratile u Veliku Britaniju.

Britanski turista je momentalno stradao od udarca rotora helikoptera.

Žrtva je navodno hodala iza helikoptera "bel 407" dok su njegovi motori još bili uključeni i udario ju je propeler letilice.

 

 

Službe hitne pomoći požurile su na privatni helidrom, ali su čoveka pronašle mrtvog.

Pilot je navodno preusmerio roditelje čoveka na drugi aerodrom u Spati kako bi ih poštedeo užasa da vide telo svog sina.

 
- Govorimo o tragediji - tragediji bez presedana koja nikada nije trebalo da se dogodi. Uzrok se istražuje, ali ostaje nejasno zašto se to dogodilo ili je bilo dozvoljeno da se desi kada lopatice rotora predstavljaju tako očiglednu opasnost - saopštila je policija.

 

 

Grčke vlasti su saopštile da su pilot helikoptera i dva zemaljska inženjera privedeni i da bi mogli da budu optuženi za ubistvo iz nehata, prenosi londonski Gardijan.

 - Naša istraga usmerena je na mogući nemar. Osnovna pitanja proizašla su iz izjava svedoka o tome da lopatice rotora nisu bile u stanju mirovanja kada je putnicima dozvoljeno da izađu iz helikoptera - saopšteno je iz policije.

Britanac je sa roditeljima išao na odmor na grčko ostrvo Mikonos, a grčki mediji su preneli da ga je rotor udario u trenutku kada je pokušavao da snimi selfi samo nekoliko sekundi nakon što je helikopter "bel 407" sleteo na lokalni helidrom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike