"Vrištao sam od bolova u toaletu": Ispovest muškarca koji se zarazio majmunskim boginjama

25.07.2022

05:10

0

Autor: S.Č.

Prvo sam se testirao na Covid i test je bio negativan. Tada sam počeo da sumnjam na majmunske boginje, rekao je

"Vrištao sam od bolova u toaletu": Ispovest muškarca koji se zarazio majmunskim boginjama
profimedia-0474583597 - Copyright Profimedia

Sebastijan Kon (39) koji živi u Bruklinu preležao je majmunske boginje. On je opisao svoje iskustvo, a njegovu ispovest prenosimo vam u celosti. 

- Bo sam svestan da su majmunske boginje problem u povoju, posebno za homoseksualce, ali takođe sam imao utisak da je broj slučajeva u gradu relativno mali. 

Imao sam seksualni odnos s nekoliko tipova tokom vikenda. Onda sam nedelju dana kasnije počeo da osećam veliki umor. Imao sam visoku temperaturu sa groznicom i bolovima u mišićima, a moji limfni čvorovi bili su natečeni.

Prvo sam se testirao na Covid i test je bio negativan. Tada sam počeo da sumnjam na majmunske boginje. Sećam se da sam poslao poruku prijatelju "Samo sedim i čekam da izađe osip".

Dva dana nakon što su moji simptomi počeli, osip je počeo da izlazi po telu. U početku sam imao osećaj peckanja i svrba. U tom trenutku nisam bio uplašen, ali nisam imao pojma da će biti ovoliko loše - rekao je Sebastijan i dodao: 

- Osip je počeo da se širi. Izgledao je poput uboda komarca pre nego što su se stvorili mehurići koji su na kraju iskočili, a zatim bi se konačno pojavila krasta. Imao sam ih na glavi, na licu, rukama, nogama, stopalima, rukama, torzu, leđima. Imao sam temperaturu 39 i jake bolove u telu, što mi je izazvalo napade panike - ispričao je.

Kako je rekao Sebastijan, bilo mu je jako bolno da održava ličnu higijenu, a svako kupanje potrajalo bi i do dva sata.

Profimedia
 

Vanredna situacija zbog majmunskih boginja

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus proglasio je 23.jula majmunske boginje globalnom zdravstvenom vanrednom situacijom.

On je rekao da ekspertska grupa SZO nije uspela da postigne konsenzus o tome da li majmunske boginje predstavljaju globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju ili ne, a da je odluku doneo zbog ubrzanog širenja tog virusa širom sveta.

Devet članova stručnog komiteta bilo je protiv takve kvalifikacije, a šest ih je bilo za, rekao je Tedros novinarima nakon što je SZO proglasio majmunske boginje globalnom zdravstvenom vanrednom situacijom, preneo je Rojters.

- Imamo zarazu koja se brzo širi svetom kroz nove modele transmisije o kojima znamo premalo. Zato sam odlučio da širenje majmunskih boginja predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje od međunarodnog značaja, rekao je Tedros, prenosi CNBC.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike