Ovako je izgledao saobraćajni pakao u Doveru: Hiljade čekale satima u redovima za trajekte(VIDEO)

24.07.2022

15:16

0

Bilo je premalo francuskog osoblja

Ovako je izgledao saobraćajni pakao u Doveru: Hiljade čekale satima u redovima za trajekte(VIDEO)
dover - Copyright Profimedia

Saobraćaj se stabilizovao u britanskoj luci Dover i očekuju se kratkotrajni redovi od "samo" sat vremena nakon dva dana velikih gužvi i čekanja.

Saobraćaj sada teče normalno za razliku od prizora dugih kolona poslednjih dana što je uzrokovalo haos za hiljade ljudi. Krivcima se smatraju dodatne granične provere nakon Bregzita i premalo osoblja francuskih vlasti na kontrolnim tačkama u Doveru.

Profimedia
 

Osim toga, kako vlada haos i u avio-saobraćaju, Britanci su se prebacili na trajekte kako bi se dokopali Evrope. Međutim, niko nije bio spreman za tolike gužve.

U ovo vreme, kada za većinu škola u Engleskoj i Velsu počinje raspust, pojačava se saobraćaj u luci, odakle polaze trajekti za Francusku. Pre prelaska Lamanša francuski carinici proveravaju pasoše putnika. Danas se u luci očekuje više od 6.000 turističkih automobila.

- Francuska granica je potpuno operativna i sve teče normalno. Tokom dana se očekuju redovi, ali kratkotrajni (kraći od sat vremena)- rekao je portparol luke.

Ministarka spoljnih poslova, Liz Tras, rekla je da su za poremećaje u luci krive francuske vlasti. 

Kazala je da je razgovarala s francuskom koleginicom Ketrin Kolonom koja je na Tviteru objavila da je njihov razgovor bio dobar.

Britanska luka Dover optužila je francuske vlasti da upropašćavaju letovanje mnogim porodicama zbog nedovoljnog broja carinskog osoblja, što za posledicu ima duge kolone u tom gradu na jugoistoku Engleske.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike