Pometnja u SAD zbog navodnog članka o Bajdenovoj smrti: „Njujork tajms“ u centru skandala! (FOTO)

22.07.2022

15:18

0

Pre nego što je oboleo od kovida, sve više se pričalo da je 79-godišnji predsednik možda prestar za taj posao

Pometnja u SAD zbog navodnog članka o Bajdenovoj smrti: „Njujork tajms“ u centru skandala! (FOTO)
Tan2022-7-13_0642664_0 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

„Njujork tajms“ porekao je u četvrtak da je objavio tekst sa naslovom „Smrt Džoa Bajdena bila bi tragedija. Ali to bi moglo pomoći demokratama da pobede na međuizborima”, naglasivši da je snimak ekrana koji kruži internetom montiran.

Korisnik Tvitera sa nadimkom „KnowNothingTV“ objavio je lažnu poruku u četvrtak, ubrzo nakon što je otkriveno da je predsednik Bajden bio pozitivan na COVID-19.

„Tajmsov" ogranak za odnose s javnošću osećao se prinuđenim da objavi kratku izjavu na Tviteru nakon što je slika postala viralna.

- Ovaj snimak ekrana je lažna slika. „Njujork tajms" nije napisao niti objavio ovu priču - napisao je tim „Tajmsa" na Tviteru.

„Njujork post" je došao do korisnika koji stoji iza Tviter naloga od koga je tražio komentar.

Pre nego što je oboleo od kovida, sve više se pričalo da je 79-godišnji Bajden, najstariji američki predsednik ikada, možda prestar za taj posao, posebno nakon učestalih verbalnih gafova i promašaja koji su pokrenuli pitanja o njegovim mentalnim sposobnostima.

 

 

Kovid dovodi Bajdena u povećan rizik od ozbiljne bolesti ili smrti, iako je primio četiri Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, smanjujući rizik, i leči se antivirusnim lekom Paklovid, navodi Bela kuća.

Bajden se u četvrtak popodne oglasio putem video-linka nakon vesti da je pozitivan na koronavirus.

- Hej ljudi, pretpostavljam da ste čuli. Jutros sam bio pozitivan na kovide. Ali ja sam dvostruko vakcinisan i pojačao sam imunitet sa dve doze, simptomi su blagi i zaista cenim vaša pitanja i zabrinutost. Ali dobro se osećam i obavljam mnogo posla i nastaviću to da radim - kazao je on.

AP Photo/Susan Walsh
Džozef Bajden

O Bajdenovom zdravlju naširoko se raspravljalo u sredu kada je šokirao slušaoce tvrdnjom tokom govora u Masačusetsu da ima rak.

Bela kuća je požurila da razjasni da je on mislio na rak kože koji je imao pre nego što je preuzeo dužnost.

U istom govoru Bajden je oslovio poslanika Džejka Auhinklosa u ženskom rodu i rekao da je grad Glazgov u Engleskoj, pre nego što se ispravio i rekao da je u Škotskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike