Tviter i Mask na sudu u oktobru? Spor vredan 44 milijarde dolara biće rešen po kratkom postupku!

19.07.2022

18:56

0

Sudija suda Ketlin Mekormk u Delaveru donela je presudu o ubrzanom petodnevnom suđenju

Tviter i Mask na sudu u oktobru? Spor vredan 44 milijarde dolara biće rešen po kratkom postupku!
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Sudski proces po osnovu tužbe kompanije Tviter protiv milijardera Ilona Maska, zbog njegovog otkazivanja ugovora o preuzimanju vrednog 44 milijarde dolara, trebalo bi da počne u oktobru, pošto pokušaji šefa "Tesle" da odloži suđenje nisu urodili plodom.


Kako javlja CNBC, Tviteru je danas odobren zahtev za ubrzan sudski postupak.

Sudija suda Ketlin Mekormk u Delaveru donela je presudu o ubrzanom petodnevnom suđenju, koje će se održati u oktobru, nakon saslušanja sprovedenih putem telekonferencije.

Tviter traži da Mask realizuje kupovinu te kompanije, shodno dogovoru vrednom 44 milijarde dolara uprkos tome što je najbohatiji čovek na planeti odustao od ugovora, tvrdeći da Tviter izbegava da mu dostavi tačne podatke o broju lažnih profila i neželjenoj pošti na toj društvenoj mreži.

Neispunjavanje zakonskih zahteva?

U tužbi je fokus stavljen na to da je Mask potpisao obavezujući sporazum, a da prethodno nije izvršio zakonske obaveze kupca prema Tviteru. U svom pismu o raskidu ugovora, Maskovi advokati su odbili tu ideju, ističući da je "on pregovarao o pravima pristupa i informacija u okviru sporazuma o spajanju upravo da bi mogao da pregleda podatke i informacije koje su važne za poslovanje Tvitera pre isplate i završetka transakcije".

Međutim, Tviter navodi da se, nakon što je izneo prvobitnu ponudu, Mask finansijski obavezao da će obaviti kupovinu, da bi zatim 21. aprila podneo ažuriranu ponudu u kojoj se navodi da njegova ponuda "više ne podleže zakonskim zahtevima poslovanja“.

U svojim podnescima o hartijama od vrednosti Mask je opisao svoju ponudu kao "naklonjenu prodavcu", dok se u žalbi kompanije kaže da je "Tviter prihvatio Maskov nacrt sporazuma 'naklonjenog prodavcu' i napravio druge ključne ustupke kako bi on bio još povoljniji. Ne samo da je bilo uslova za finansiranje i ispunjavanje zakonskih zahteva, nego je Mask već obezbedio novac koji bi bio dovoljan za finansiranje kupovine."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike