Mask otkriva: I dalje čekam podatak koliko ima botova na Tviteru, a evo da li će biti recesije

21.06.2022

08:43

0

Milijarder učestvovao na forumu u Dohi

Mask otkriva: I dalje čekam podatak koliko ima botova na Tviteru, a evo da li će biti recesije
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Glavni izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask, saopštio je na Katarskom ekonomskom forumu da još ima nekoliko „nerešenih stvari“ u vezi sa Tviterom, te da i dalje čeka podatak koliko botova ima na toj platformi.

Mask je, u intervjuu za "Blumberg" na ekonomskom forumu u Dohi, rekao da ne misli da će biti bilo kakvih problema u balansiranju "Teslinih" interesa u Kini i buduće akvizicije Tvitera.

Tviter ne funkcioniše u toj zemlji i „Kina ne pokušava da se meša u slobodu govora u američkim medijima, koliko je meni poznato", naveo je on.

Takođe je pohvalio rad kineskih firmi.

Profimedia
 

- Veoma sam impresioniran automobilskim kompanijama u Kini, generalno kompanijama u Kini. Mislim da su izuzetno konkurentni, vredni i pametni - rekao je on.

"Blumberg" napominje da je Mask izazvao salvu frustriranih komentara svojim primedbama na prošlonedeljnom sastanku sa svim zaposlenima održanom putem Tvitera, pri čemu je početkom juna uneo nemir među "Teslino" osoblje oprečnim porukama o potencijalnom otpuštanju radnika zahtevajući da se vrate u kancelarije umesto da rade od kuće.

Bivši zaposleni u "Tesli" su podneli tužbu protiv ove kompanije za proizvodnju električnih automobila navodeći da je odlukom o "masovnom otpuštanju" prekršila američke savezne zakone jer nije unapred najavila otpuštanja.

Tužbu su podnela kasno u nedelju u Teksasu dva bivša radnika koja su otpuštena u junu iz "Tesline" gigafabrike u Sparksu, u Nevadi, koji tvrde da je tamo otkaze dobilo više od 500 zaposlenih.

 

 

U tužbi se navodi da kompanija nije ispoštovala savezne propise o masovnom otpuštanju koji propisuju da se zaposleni o tome obaveste 60 dana unapred, shodno Zakonu o usklađivanju i prekvalifikaciji radnika. Tužioci traže da njihov predmet dobije status kolektivne tužbe svih bivših "Teslinih" zaposlenih koji su širom SAD otpušteni u junu bez prethodne najave.

- Iz 'Tesle' su jednostavno obavestili zaposlene da će njihovi otkazi odmah stupiti na snagu - navodi se u tužbi.

Povodom ekonomske situacije u SAD, Mask je u razgovoru sa "Blumbergom" ocenio da je vrlo verovatan ulazak zemlje u recesiju.

- Recesija je neizbežna u nekom trenutku. Da li će doći do recesije u bliskoj budućnosti, verovatnije je da hoće nego da neće. To nije sasvim sigurno, ali izgleda verovatnije nego ne - rekao je Mask.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike