Haos u Atini: Podmetnut požar, uništena zgrada redakcije novina i radio stanice! (VIDEO)

13.07.2022

21:33

0

Nakon što su vatrogasci ugasili požar istražitelji vatrogasne službe pronašli su ostatke tri kanistera sa gasom na spoljnom stepeništu

Haos u Atini: Podmetnut požar, uništena zgrada redakcije novina i radio stanice! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Nikolas Giakoumidis

U predgrađu Atine, u zgradi u kojoj se nalaze kancelarije jedne grčke radio stanice i novina danas je podmetnut požar koji je izazvao značajnu štetu na tom objektu, ali povređenih nije bilo.

Eksplozije su se čule pre nego što je izbio požar nešto iza 3 sata ujutru u zgradi u kojoj se nalaze radio stanica Real FM i novine Real News u Marusiju, severnom predgrađu Atine, prenosi AP.

Nakon što su vatrogasci ugasili požar istražitelji vatrogasne službe pronašli su ostatke tri kanistera sa gasom na spoljnom stepeništu između prizemlja i prvog sprata, kao i limenku sa zapaljivom tečnošću.

AP navodi da povređenih nije bilo, iako je tonski inženjer radio-stanice evakuisan i zbrinut zbog udisanja dima, a najviše štete pretrpele su kancelarije jedne špedicije na poslednjem spratu zgrade.

Ovaj napad izazvao je osudu političkih lidera u Grčkoj i drugde u Evropskoj uniji.

 

 

Vlasnik Real grupe Nikos Čacinikolau, veteran novinar, objavio je kratak snimak iz svog automobila na kojem se vidi kako gori vrh zgrade i tvitovao: "Spaljuju nas! Pokušavaju da nas ugase!''''.

Policija je saopštila da sumnja da su drugi ljudi pomogli piromanima da pobegnu i trenutnno pregleda sigurnosne kamere sa obližnjih zgrada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike