Nova afera Borisa Džonsona: Bio u vezi sa maturantkinjom kojoj je "rešavao" posao u Gradskoj kući!?

11.07.2022

15:50

0

U to vreme, Džonson je bio oženjen i odgajao četvoro dece, dok je ona bila maturantkinja srednje škole u dvadesetim godinama koja se nedavno preselila u London

Nova afera Borisa Džonsona: Bio u vezi sa maturantkinjom kojoj je "rešavao" posao u Gradskoj kući!?
Boris Džonson - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Boris Džonson se ponovo suočio skandalom tokom vikenda. 

Pojavili su se dokazi da je koristio politički uticaj da lobira za radno mesto žene sa kojom je imao odnose dok je bio gradonačelnik Londona. 

Džonson se zalagao za njenu poziciju u Gradskoj kući.

U snimljenom intervjuu koji je objavio "Sandej Tajms", žena je rekla kada je upoznala Džonsona 2017. i da se nije osećala prijatno u njihovoj kratkoj vezi 2008. 

U to vreme, Džonson je bio oženjen i odgajao četvoro dece, dok je ona bila maturantkinja srednje škole u dvadesetim godinama koja se nedavno preselila u London. 

Liz Tras spremna da nasledi Džonsona?

Ministarka spoljnih poslova Liz Tras poslednja je u nizu za ulazak u trku za zamenu Borisa Džonsona na mestu premijera Velike Britanije.

Tras je stavila smanjenje poreza u centar svoje kampanje, obećavajući da će poništiti povećanje poreza na plate koje je uveo bivši ministar finansija Riši Sunak. 

Ona je u nedelju uveče za britanski "Dejli telegraf" napisala da će se "boriti na izborima kao konzervativac i vladati kao konzervativac". 

- Predložio sam te za posao i bio sam veoma razočaran kada nisi dobila poziciju - navodno je rekao Džonson u momentima kada je lobirao za pomenuti posao.

Žena, koja je želela da ostane anonimna, otvorila se za "Sandej tajms" u aprilu i odlučila da nastavi priču pre nedelju dana, nakon što je želela da poslanici i javnost moraju da znaju za njegovo ponašanje. 

Slučaj je najnoviji primer Džonsonovog korišćenja političkog uticaja da lobira kod žena sa kojima je imao lične odnose.

Prošlog meseca je objavljeno da je lobirao da zaposli svoju sadašnju suprugu Keri Sajmonds (34) kao šeficu kabineta u Ministarstvu inostranih poslova dok je par imao aferu 2018. 

U trku ulazi i Priti Patel

Očekuje se da će uskoro svoju kampanju pokrenuti i ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel. Na sastanku konzervativaca tokom vikenda, ona je pozvala "tvrdolinijaše" Bregzita da je podrže.

Ona će se predstaviti kao jedini "autentičan" Bregziter koji može da pobedi u nadmetanju za liderstvo, pozivajući kandidate Suelu Brejverman, državnog tužioca i Kemija Badenoha, ministra za ravnopravnost, da ispadnu iz trke i podrže je. 

On je takođe omogućio američkoj diplomatkinji Dženifer Arkuri (37) tokom njihove afere 2011. putovanja koja finansiraju poreski obveznici. 

Komitet 1922, grupa konzervativnih poslanika koji nadgleda glasanje o poverenju svom lideru, glasaće u ponedeljak o svom novom rukovodstvu i odlučivati o pravilima glasanja o poverenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike