Džonson napušta politiku? Šuška se da bi mogao da se bavi jednim poslom koji mu mnogo dobro ide

10.07.2022

10:02

0

Autor: N. Pavlović

Odlazeći britanski premijer razmišlja čime će se baviti u budućnosti

Džonson napušta politiku? Šuška se da bi mogao da se bavi jednim poslom koji mu mnogo dobro ide
džonson - Copyright Profimedia

Nakon što je bio primoran da napusti premijersku funkciju posle pobune stranačkih kolega, Boris Džonson mogao bi da u potpunosti prestane da se bavi politikom, preneo je britanski Dejli telegraf pozivajući se na nekoliko izvora.

Prema tim navodima, Džonson razmišlja da li da ostane u Domu komuna (donjem domu parlamenta), poput svoje prethodnice Tereze Mej ili da odustane od kandidature na narednim izborima.

Kada se bude povukao, Džonson će se možda vratiti pisanju ili održavanju govora na brojnim događajima, što mu je i ranije donosilo finu zaradu.

- Tokom vikenda će razmisliti o tome. Mislim da još nije odlučio - rekao je jedan od izvora Telegrafa.

AP Photo/Frank Augstein
 

Džonson, autor nekoliko knjiga uključujući i jedan istorijski pregled o Rimskom carstvu, tek treba da preda rukopis o životu Viljema Šekspira izdavačkoj kući "Hodder and Stoughton".

Knjiga je trebalo prvobitno da bude objavljena početkom 2016. kako bi se poklopila sa obeležavanjem 400 godina od smrti velikog pisca, ali je izdavač pristao da se sve odloži jer Džonson tada postao ministar spoljnih poslova.

Kada je reč o novcu, odlaskom sa premijerskog mesta, Džonson će ostati bez ministarske plate čak iako ostane u redovima torijevaca. Osim toga, kruže i glasine da nije u najboljoj finansijskoj situaciji i da, navodno, pozajmljuje novac kako bi platio dadilju.

Međutim, smatra se da bi mu karijera pisanja govora dobro legla jer je već dobro poznat po živopisnim obraćanjima.

Podsetimo, posle brojnih skandala koji su pratili njegov mandat, Džonson je pristao da se povuče, a premijerska zaduženja će obavljati dok se ne bude izabrao novi lider Konzervativne stranke.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike